04 Temmuz 2009 00:00

Sinter Metal işçileri kararlılıklarını dile getirdi

DİRENİŞLERİNİN 200. gününe yaklaşan Sinter Metal işçileri düzenledikleri yürüyüşle bir kez daha kazanana kadar direneceklerini açıkladılar. Ümraniye’de bulunan İMES Sanayi Sitesi’nden...

Paylaş

DİRENİŞLERİNİN 200. gününe yaklaşan Sinter Metal işçileri düzenledikleri yürüyüşle bir kez daha kazanana kadar direneceklerini açıkladılar. Ümraniye’de bulunan İMES Sanayi Sitesi’nden Dudullu Organize Sanayi içersinde bulunan fabrikaları önüne 3 kilometrelik yolu yürüyen işçilere sınıf kardeşleri de destek verdi.
İMES A Kapısı önünde dün sabah 07.30’da bir araya gelen Sinter işçileri ve Birleşik Metal-İş yöneticilerine, sanayide örgütlü ABB işçileri, Mert Akışkan, Aksa Otomotiv işçileri, İMES işçileri, siyasi partiler, kitle örgütleri ve birçok kurum da destek verdi. Kortej oluşturarak fabrikalarına doğru yürüyüşe geçen işçilere, çevrede bulunan fabrikaların işçileri de alkışlarla destek verdi. “İşimizi istiyoruz” pankartı arkasında yürüyen ve yol boyunca “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını atan işçiler, dağıttıkları bildirilerle de direnişlerine destek istediler. Fabrika önüne geldiklerinde coşkuları daha da artan işçiler burada attıkları sloganlarla Sinter patronunu protesto ettiler.
HÜKÜMET PATRONA ÇALIŞIYOR
Fabrika önünde işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, aralık ayında başlattıkları mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi. “Bizim için 3-5 günde bitirirler diyenler yanıldı. İşçilerin ekmekleri, onurları ve sendika hakları için başlattıkları mücadele kazanana kadar sürecek” diyen Göktaş, kararlılıklarından dolayı işçilere teşekkür etti. Başbakan Erdoğan ve hükümeti sert bir dille eleştiren Göktaş, “Ulusa seslenen Başbakan halk için hiçbir şey söylemiyor, patronlara sesleniyor. Meclis ise patronlar için çalışıyor” diye konuştu. “Biz diz çökerek yaşamayı değil, ayakta ölmeyi tercih ediyoruz” diyen Göktaş, emek dostlarının da desteği ile başlattıkları mücadeleyi başarana kadar sürdüreceklerini dile getirdi. Eylem yapılan konuşmaların ardından çekilen halaylarla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

ODTܒde taşeron işçiler eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa