23 Temmuz 2009 00:00

Yazının başlığından da anlaşılacağı üzere sizlere bir mektup yazma gereği duydum. Çünkü aranızda değilim de ondan.
Geçen yıl Emek Partisi’nin düzenlediği Ürkmez yaz kampındaki yaşadığımız o güzelim birlikteliği bu yılda Dikili’de yaşayacaksınız bensiz olarak…
Eskişehir’den kampa katılan dostlarım neden yanınızda olamadığımı biliyorlar. Ancak tüm emekçi dostlarımda neden orada olamadığımı bilsinler istedim.
Ürkmez kampında bir konuşma yapmış ve şöyle demiştim. “Ben tek maaşlı Milli Eğitimde çalışan bir memurum. Bugüne kadar yaşım 50 olmasına rağmen sırtıma deniz suyu değmemişti. İki çocuğum var onları okutmak için didindim durdum. Tatili, denize girmeyi aklımdan bile geçiremedim. Ancak Emek Partisi’nin düzenlediği bu yıl ki kampa (2008 Ürkmez kampı) katılma olanağı buldum. Yaşasın bu kampı düzenleyenler, yaşasın Emek Partisi” demiştim.
Evet, emek dostları; geçen yıl Ürkmez kampında yaşadığım ve bugüne kadar sakladığım bir belgeyi de sizinle paylaşmak istiyorum. Sakladığım diyorum çünkü o belgede ben suçlanıyordum. Yanlış duymadınız evet suçlanıyordum.
Belge aynen şöyle;
“Kamp sorumlularına
30 Ağustos Cuma günü kamp girişi kapısında görevli (nöbetçi) Eskişehir grubundan Ramazan Erdönmez’in nöbeti esnasında ciddi davranmadığı gibi nöbet yerini terk ederek sahile indiği görülmüştür. Ayrıca kahvaltıya herkesten önce oturup, herkesten sonra kalkmıştır.
Adı anılan kişinin yaptığı davranışlar kampta edindiğimiz kolektif yaşamı derinden etkilediği gibi sosyalist davamızı sabote etmiştir. Böylelikle büyük bir suç işlemiştir. Yargılanmasını, kamp yerinden Eskişehir’e kadar durmadan saz çalmasını, türkü söylemesini, molalarda arabadan inmemesini talep ediyorum.
30.08.2008
İmza
Ali Hanoğlu”
Evet, dostlarım bu belgeyle benden istenenleri Gönen Kampı dönüşünde yerine getirmek için saklamıştım. Oğlum Devrim’in bu yıl 7 Ağustos’ta yapılacak düğünü nedeniyle, onun hazırlıkları vs. kampa katılamadım. Artık önümüzdeki yıl yapılacak kampta tüm sorumluluklarımı yerine getirmek için şimdiden söz veriyorum. Oradaki eğitim çalışmalarından, söyleşilerden ve etkinliklerden mahrum kalmamanız için fazla vaktinizi almak istemiyorum.
Kamptaki tüm dostlara yürekten selamlar, saygılar sunuyorum. Gelecek yıl düzenlenecek kampta görüşmek üzere.
Ramazan Erdönmez (Emekli/Eskişehir)

Evrensel'i Takip Et