03 Eylül 2009 00:00

‘Beton Adası’na bir harç da TOKİ’den

Çarpık, plansız ve aşırı yapılaşmaya örnek gösterilen, binlerce konut fazlası bulunan Kuşadası’na bir darbe de Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) geldi. Kalafat Dağı ve çevresindeki üç ayrı parseli arsa ya da konut olarak...

Paylaş

Çarpık, plansız ve aşırı yapılaşmaya örnek gösterilen, binlerce konut fazlası bulunan Kuşadası’na bir darbe de Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) geldi.
Kalafat Dağı ve çevresindeki üç ayrı parseli arsa ya da konut olarak değerlendirme kararı alan TOKİ’nin girişimi şaşkınlık yarattı. Kuşadası Belediye Meclisi’nin CHP, DSP, AKP ve DP’li üyeleri, TOKİ’ye sert tepki gösterdi.
Yaklaşık 1.5 milyon metrekareden oluşan üç ayrı bölgeden birincisinin Kuşadası Belediyesi’ne herhangi bir bilgi verilmeden aracı firma tarafından parsel ve 4 katlı konut yapılması amacıyla İzmir’de sessiz sedasız satışa çıkarıldığı saptandı.
BELEDİYE MECLİSİ KARŞI ÇIKTI
TOKİ’nin arazinin ikinci bölümünü de aynı şekilde değerlendirmek istemesi aşamasında bilgi sahibi olan Kuşadası Belediye Meclisi, dün yaptığı toplantıda ortak hareket etme kararı aldı. Alınan kararda, kentte binlerce atıl durumda ikinci konut bulunduğu vurgulanarak, “Konut arzının artırılmaya çalışılması Kuşadası gerçeğine uymamaktadır” denildi. (KUŞADASI)
ÖNCEKİ HABER

Taş ocağı taş üstünde taş bırakmayacak

SONRAKİ HABER

Okulun tavanı çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...