04 Eylül 2009 00:00

Kocaeli’nde 30 hektarlık orman yandı

Kocaeli’nde çıkan orman yangınında 30 hektarlık alan zarar gördü. Yangın kontrol altına alınırken, orman içinde bulunan bir ev yangın ortasında kaldı.Körfez ilçesine bağlı Şirinyalı beldesinin TEM otoyolu üst tarafında...

Paylaş

Kocaeli’nde çıkan orman yangınında 30 hektarlık alan zarar gördü. Yangın kontrol altına alınırken, orman içinde bulunan bir ev yangın ortasında kaldı.
Körfez ilçesine bağlı Şirinyalı beldesinin TEM otoyolu üst tarafında, henüz belirlenmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyük bir alana yayılan yangına, orman ekipleri, Kocaeli itfaiye ekipleri ve köylüler müdahale etti.
Yangının çıktığı alanın dik olması ve araçların bölgeye girememesinden dolayı helikopter istendi. Yangının çıktığı alana gidemeyen itfaiye ve orman araçları, TEM otoyolunda durarak hortumları uzatıp yangına müdahale etmeye çalıştı. İstanbul’dan gelen iki helikopterin havada müdahalesi ile yangın kısmen kontrol altına alındı. 30 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, ormandaki bir evi de tehdit etti. Ev sahipleri, evlerinin yangından zarar görmemesi için kova ve hortumla evlerinin çevresini ıslattılar. Ev sahipleri, yangının neden çıktığını bilmediklerini, gece iftara gittikleri evde kaldıklarını, yangın çıktıktan sonra olaydan haberleri olduğunu söylediler. (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

13 İLDE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ KURULACAK

SONRAKİ HABER

Bize dokunmaz demeyin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...