08 Eylül 2009 00:00

Taşeron firma işçileri hakları için iş bıraktı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler, 2.5 aydır ücretleri ödenmediği için iş bıraktı. Sabah hastane bahçesinde toplanarak eyleme başlayan işçiler, öğle saatlerinde de basına açıklama yaptılar.

Paylaş

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler, 2.5 aydır ücretleri ödenmediği için iş bıraktı. Sabah hastane bahçesinde toplanarak eyleme başlayan işçiler, öğle saatlerinde de basına açıklama yaptılar. “Köle değil işçiyiz birleşince güçlüyüz”, “Taşeron işçisi köle değildir”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarını atan işçilere, İTO ile SES üyeleri de destek verdi.
Eylemde konuşan Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, taşeron sisteminin hem çalışanların haklarını gasp ettiğini, hem de alınan hizmetin kalitesini düşürdüğünü ifade etti.
İNSAN İÇİN İHALE YAPILAMAZ
10 gün önce TTB ve SES yöneticileriyle birlikte sorunun çözülmesi için başhekim ile bir görüşme yaptıklarını ve başhekimin, işçilerin ücret alacaklarının ödeneceği sözünü verdiğini hatırlatan Çerkezoğlu, geçen zaman içinde sözün tutulmadığını dile getirdi.
Taşeron çalışan işçilerin önlüklerinde Megapol, yaka kartlarında ARC yazdığını, ancak 1 Eylül’den itibaren Jettem isimli taşeron bir şirketin bünyesinde çalıştırıldıklarını aktaran Çerkezoğlu, böyle bir çalışma sisteminin ücretleri düzenli olarak ödense dahi kabul edilemeyeceğini ifade etti. Şirket değişikliklerinden çalışan işçilerin dahi haberi olmadığını, kendileri adına imzalar atıldığını söyleyen Çerkezoğlu, “Bizim burada derdimiz şirketlerle değil, asıl muhatabımız asıl işveren olan hastane yönetimidir, devlettir. İnsan emeğinin pazarlandığı bir sistemi kabul etmemiz mümkün değildir. Arkadaşlarımız ücretlerini alana kadar eylemlerine devam edecektir” dedi.
ÖRNEK DAYANIŞMA
Eyleme katılarak işçilere destek veren İTO Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Algan, TTB olarak hep sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu, ekip halinde hizmet verilmesi gerektiğini savunduklarını kaydetti.
Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte taşeronlaştırmanın hızla yayıldığını, ardından da ekip anlayışının yok edildiğini belirten Algan, taşeron sisteminin sağlıkta kaliteli hizmet sunumunu engellediğini kaydetti. Algan, İTO olarak ücret alacakları için eylem yapan işçilerin yanında olduklarını söyledi
SES Şişli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Akife Aktaş ise sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu belirterek, “Biz sizleri desteklemeye devam edeceğiz, çünkü biz bir ekibin parçasıyız. Sağlık çalışanları birlikte davranabilirse kazanabilirler. Sağlık hizmeti asla taşeron eliyle yürütülemez” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yargı çalışanları emekçi açılımı istedi

SONRAKİ HABER

Lastik işçilerinin geleceği için delege adayı oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...