09 Eylül 2009 00:00

Diyarbakırlıların yeni derdi hırsızlık

Göç sebebiyle son on yılda nüfusu 3 kat artan ve büyük bir işsizlik problemiyle boğuşan Diyarbakır’ın yeni derdi; organize çalışan hırsızlar. Yaz mevsimini fırsat bilen çeteler özellikle ev ve işyerlerine yöneliyor.

Paylaş

Göç sebebiyle son on yılda nüfusu 3 kat artan ve büyük bir işsizlik problemiyle boğuşan Diyarbakır’ın yeni derdi; organize çalışan hırsızlar. Yaz mevsimini fırsat bilen çeteler özellikle ev ve işyerlerine yöneliyor. Vatandaşların büyük kısmı, hırsızlık vakalarını emniyete bildirmemesine rağmen, resmi kayıtlara giren olay sayısı hadisenin vahametini gözler önüne seriyor. 2007 yılında evlere yönelik 953 hırsızlık yaşanırken bu rakam 2008’de 1211’e çıktı. Bu yıl durum daha da kötü. Sadece 7 ayda 1066 hırsızlık hadisesi gerçekleşti.
Güneydoğu’da çöl sıcaklarından kurtulmak isteyen halk, mevsimin büyük kısmını daha serin bir ilde geçirmeye çalışıyor. Diyarbakırlılar da sıcaktan kaçarak Hazar Gölü kamplarına sığınıyor. Nüfusun bir bölümü de mevsimlik işçi olarak başka şehirlere gidiyor. Halk sıcaktan kurtulurken, hırsızlara adeta gün doğuyor.
Halk, hırsızın kapıya ulaşmasını engellemek için dairenin çevresine ızgara takarken, bazı apartmanların bütün cephesi korkulukla kaplanıyor. Apartmanların bütün cephelerini kaplayan ızgaralar görmek mümkün. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Bizi böyle yaşamaya mecbur bırakanlar utansın!

SONRAKİ HABER

Chavez kırmızı halıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...