09 Eylül 2009 00:00

Gözaltında 2 şüpheli ölüm

Hollanda’da iki ayrı polis nezarethanesinde iki şüpheli şahsın, art arda ölümü, dikkatlerin polis karakollarına çevrilmesine yol açtı.

Paylaş

Hollanda’da iki ayrı polis nezarethanesinde iki şüpheli şahsın, art arda ölümü, dikkatlerin polis karakollarına çevrilmesine yol açtı. Ardından, Amsterdam polisi ve savcılığınca, bir şahsın fotoğrafının, yanlışlık internete konması, polisin çalışma tarzı konusunda, Ulusal Danışman’ın, tepkisini çekti. Bu iki ölüm olayı ile birlikte, Hollanda’da polis hücrelerinde, gözaltında iken ölü bulunanların sayısı 6’ya yükseldi.
Utrecht yakınındaki Houten kasabasında Vleugelboot polis karakolu hücresinde gözaltında tutulan bir göçmen, Yabancılar Polisi’ne teslim edilmek üzere karakolda bekletilirken, polisçe, hücresinde ölü bulunduğu açıklamasını yapıldı. Üzerinde, kimliğini tanıtıcı belgeleri olmadığından “illegal” muamelesi gören göçmen, perşembe günü, gözaltına alınarak Houten polis karakoluna kapatıldı.
“Kaçak” göçmenin hücresinde ölü bulunduğunu söyleyen polis yetkilileri, tutuklunun normal bir hücrede mi yoksa özel izolasyon hücresinde mi ölü bulunduğu şeklindeki sorulara yanıt vermekten kaçındı.
Devlet Soruşturma Polisi tarafından, şüpheli ölüm vakası üzerine bir araştırma başlatıldığı ve adli tıp raporu için, cesedin Hollanda Fronsisck Enstitüsü’ne kaldırıldığı açıklaması yapıldı. Utrecht’in yakınlarındaki Houten kasabasında, yerleşim yeri dışında, Vleugelboot caddesi üzerine kurulu polis karakolunda 105 hücre bulunuyor, Buraya, 6 saatten daha uzun süre gözaltında tutulması istenen şüpheliler, özellikle de Utrecht ve Amersfoort bölgelerinden alınan şahıslar getiriliyor.
2. ÖLÜM GRONINGEN’DE
Diğer yandan, henüz Houten polis karakolundaki ölüm olayının üzeri küllenmeden, bir şüpheli ölüm haberi de Groningen’den geldi. Polis yetkilileri tarafından, yine ölüm sebebi ve kimliği açıklanmayan ve 54 yaşında olduğu bildirilen bir kişinin, Groningen’de, Stadskanaal’da bulunan polis karakolu hücresinde ölü bulunduğu açıklaması yapıldı.
Houten vakasında olduğu gibi, bu karakolda ölü bulunan şahsın cesedi de, adli tıp raporu için Fronsisck Enstitüsü’ne götürüldü ve Devlet Soruşturma Polisi, bu ölüm için de bir soruşturma başlattığını açıkladı.
Devlet Soruşturma Polisi, polis karakollarında, polisin gözü önünde ve koruması altında olan bu iki şahısın şüpheli ölüm olaylarında olduğu gibi, bu yıl içinde polis karakollarında ölen diğer 3 şüpheli şahıs için de soruşturma başlattığını açıklamış, ancak şimdiye kadar, kamuoyu ile paylaşılan bir sonuç olmamıştı.
(Amsterdam/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İsveç’te miting hazırlığı

SONRAKİ HABER

Afganistan’da bomba sesi kesilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...