10 Eylül 2009 00:00

Operasyonlar da sürüyor,
ölümler de

Siirt’in Eruh ilçesinin Çırav Dağı’nda operasyona çıkan askeri birliklerle HPG’liler arasında önceki gün başlayan ve 7 askerin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan çatışma dün de devam etti.

Paylaş

Siirt’in Eruh ilçesinin Çırav Dağı’nda operasyona çıkan askeri birliklerle HPG’liler arasında önceki gün başlayan ve 7 askerin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan çatışma dün de devam etti. Önceki gün Çukurca’daki çatışmada ise 1 astsubay yaşamını yitirirken, dün de devam eden çatışmalardan yaralanma haberleri geldi. Van’ın Başkale ilçesinde 2 asker yaşamını yitirirken 7 askerde yaralandı. Operasyonlar genişletilerek devam ediyor, bölgeye yoğun mühimmat ve asker sevkiyatı yapılıyor.
‘Açılımı’ tartışmaları sürerken bir çok çevrenin ısrarla operasyonların durdurulması taleplerine yanıt verilmemesi yeni ölümleri beraberinde getiriyor. 2 günde 10 askerin yaşamını yitirdiği ve bir çok askerin yaralandığı operasyonlar artıyor. Eruh ve Çukurca’da toplam 8 askerin ardından dün de Başkale’de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker yaşamını yitirdi. Bölgede operasyonların kapsamı genişletilirken, bir çok yaralanma haberi geliyor. Ölümlerin artmasından endişe ediliyor. Eruh’a bağlı Görendoruk köyü kırsalında çatışmalar dün de sürerken, köye giriş çıkışlar yasaklandı. Eruh ve çevresinde ise elektrikler kesildi. Köy askerler tarafından ablukaya alınırken operasyon bölgesine Batman ve çevre illerden havadan ve karadan askeri birlikler ve mühimmat sevkıyatı yapıldı. Çukurca’ya da bir çok helikopter yönlendirildi.
BAŞKALE’DE PATLAMA: İKİ ÖLÜ
Van’ın Başkale İlçesi’ne bağlı Albayrak Köyü kırsalında operasyona çıkan askerlerin geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 2 asker olay yerinde yaşamını yitirirken, 7 askerde yaralandı. Yaralı askerler, askeri helikopterle Van’daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne ve Askeri Hastane’ye kaldırıldı. Bölgede operasyon devam ediyor.
HER TARAFTA OPERASYON
Operasyonlar yaygınlaştırılırken, Şırnak’ta 10 bini aşkın askerin katılımıyla Çırav, Gabar ve Kato dağlarında geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Şırnak’ın sınır bölgesinde bulunan askeri birliklerden ise topçu atışları yapıldığı bildirildi. Hakkari, Siirt ve Tunceli’nin bir çok bölgesinde süren operasyonların yanı sıra Şırnak’ta dün sabah başlatılan operasyona 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler ile askeri birlikler katıldı. Çırav ve Gabar dağında yoğunlaşan operasyonlara İkizce ve Seslice tugaylarının içinde bulunduğu çevredeki birliklerden 10 bine yakın askerin katıldığı öğrenildi. Beytüşebab İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan çok sayıda askerin katılımıyla da Kato Dağı’nda operasyon başlatıldı. Operasyona çıkan çok sayıda askerin ilçe merkezinden geçmesi dikkat çekerken, bu bölgedeki operasyonun da Faraşin bölgesinde yoğunlaştığı bildirildi. Sınır hattından ise topçu birlikleri önceki geceden dün sabah saatlerine kadar Haftanin ve Pusağa’yı bombaladı.
ÖZEL BİRLİKLER GÖNDERİLDİ
Çatışmaların yoğunlaştığı bölgelerdeki operasyonlara katılmak üzere görevlendirilen Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan gönderilen komando birliği Van Ferit Melen Havaalanı’na indi. Birliği taşıyan casa tipi uçak dün öğle saatlerinde havaalanına iniş yaptı. Burada otobüslere bindirilen özel yetiştirilmiş yaklaşık 100 komando önce Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, ardından da Hakkari’de süren operasyonlara katılmak üzere sınıra gönderildi. Askerlerin uçaktan inerken üzerlerinde kış parkelerinin olması dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Lastikte tehlikeli oyun

SONRAKİ HABER

REZALETiN SORUMLULARINDAN TARiHE GEÇECEK SÖZLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...