12 Eylül 2009 00:00

Potada zorlu sınav

Polonya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ilk tur karşılaşmalarını 3 galibiyetle yenilgisiz lider olarak tamamlayan (A) Milli Basketbol Takımı...

Paylaş

Polonya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ilk tur karşılaşmalarını 3 galibiyetle yenilgisiz lider olarak tamamlayan (A) Milli Basketbol Takımı, ikinci turda mücadele edeceği (F) Grubu’ndaki ilk maçında bugün İspanya ile karşılaşacak. Saat 16.15’te başlayacak karşılaşma NTV’den naklen yayınlanacak.
(A) Milli Takım ikinci turda bugünkü İspanya maçının ardından, 14 Eylül Pazartesi Sırbistan ve 16 Eylül Çarşamba günü ise Slovenya ile karşılaşacak.
TANJEVİÇ İLE 110. KEZ
(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, 36. Avrupa Şampiyonası Finalleri 2. tur (F) Grubu’nda bugün İspanya karşısında 110. kez milli takımın başında sahaya çıkacak.
(A) Milli Takım, Sırp teknik adam döneminde bugüne dek yaptığı 109 maçın 61’ini kazanırken, 48 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. (A) Milli Takım, Bogdan Tanjeviç döneminde yaptığı 39 resmi maçta ise 25 galibiyet, 14 yenilgi aldı.
9 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ
Bogdan Tanjeviç yönetimindeki milli takım son 9 resmi maçta yenilgi almadı. İspanya’daki 35. Avrupa Şampiyonası finallerinde 2. tur (F) Grubu son maçında Fransa’ya 85-64 yenilen milliler, bu maçtan sonra yaptıkları 9 resmi maçı da kazandı. 36.Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Fransa, Ukrayna ve Belçika ile aynı grupta yer alan (A) Milli Takım, 6 maçta 6 galibiyet alarak, Polonya’da devam eden finallere katılmaya hak kazandı. 36.Avrupa Şampiyonası’na da iyi başlayan milliler, 3 maçta 3 galibiyet alarak, grubunu lider tamamladı.
(A) Milli Takım, bugün İspanya karşısında tarihindeki 895. maçına çıkacak.
(A) Milliler, 73 yıllık tarihinde yaptığı 894 maçın 462’sini kazanırken, 430 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı.
İSPANYA ÜSTÜN
Türkiye ile İspanya bugüne dek 17 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçların 5’ini kazanırken, 12 maçta da salondan yenilgiyle ayrıldı. Milli takım, son 15 yılda rakibiyle yaptığı 8 maçta ise sadece 1 galibiyet elde edebildi. İspanya ile en son 1 Temmuz 2005’te İspanya’nın Almeria kentinde karşılaşan milli takım, bu karşılaşmayı 84-70 kaybetti.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar, Denge Zarokan Gazetesi’ni çıkardı

SONRAKİ HABER

Gözler sezonun ilk derbisinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...