16 Eylül 2009 00:00

Kanada: Obama istese de yokuz

Afganistan’daki işgalci NATO güçleri bünyesinde askeri bulunan Kanada, ABD Başkanı Barack Obama istese bile Afganistan’daki askerlerinin görev süresini uzatmayacağını açıkladı.

Paylaş

Afganistan’daki işgalci NATO güçleri bünyesinde askeri bulunan Kanada, ABD Başkanı Barack Obama istese bile Afganistan’daki askerlerinin görev süresini uzatmayacağını açıkladı. İşgal başladığında Afganistan’a ilk asker gönderen ülke olan Kanada’nın Başbakanı Stephen Harper’ın bürosundan yapılan açıklamada, ABD ve Kanada liderlerinin bu hafta yapacağı görüşmede, Kanada’nın kararının bildirileceği belirtildi.
Başbakan Harper’ın sözcüsü Dimitri Soudas ise düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılında Afganistan’daki askerleri geri çekeceklerini söyledi.
Kanada’nın 2 bin 500 askerinin bulunduğu Afganistan’da, işgalin başladığı 2001 yılından bu yana 130 Kanadalı asker ve diplomat hayatını kaybetti.
AÇIKLANAMAYAN SEÇİM SONUCU
Bu arada Afganistan’da 20 Ağustos’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin sonuçları, aradan geçen 20 güne rağmen bir türlü açıklanamıyor. Seçimlere hile ve yolsuzluk bulaştığını, ülkedeki işgalci ABD dahil neredeyse bütün taraflar kabul ediyor.
Seçim Şikayetleri Komisyonu’nun (ECC), hile ve yolsuzluk iddiaları üzerine oy verme merkezlerinin yüzde 10’unda oyların incelenmesine ve yeniden sayılmasına karar verdi.
ECC Başkanı Grant Kippen yaptığı açıklamada, oyların, toplam 25 bin 450 oy verme merkezinin 2 bin 500 kadarında yeniden sayılacağını duyurdu. Çok sayıda Afgan ve yabancı gözlemci, ülke genelinde usulsüzlük yapıldığını rapor etmiş, ECC’ye binlerce şikayet başvurusu yapılmıştı. Bu iddialar açığa kavuşturulmadan, nihai seçim sonuçlarının açıklanması beklenmiyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD’nin Irak’taki komutanı unutulmaktan korkuyor

SONRAKİ HABER

Bankalar krizden ders almadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...