20 Eylül 2009 00:00

Kazalara davetiye çıkarılıyor

EĞİTİM Sen, okul servis araçlarının yaşının en fazla 12 olması kriterinin 20 yıla çıkartılmasına “yeni kazalara davetiye” diye, tepki gösterdi.

Paylaş

EĞİTİM Sen, okul servis araçlarının yaşının en fazla 12 olması kriterinin 20 yıla çıkartılmasına “yeni kazalara davetiye” diye, tepki gösterdi.
Eğitim Sen’den dün yapılan yazılı açıklamada, okul servis araçlarının 12 yaşından büyük olmaması şartının değiştirilerek, sürenin 20 yıla çıkartılmasına tepki gösterildi. Açıklamada, bu sınırın 20 yıla çıkartılmasının, ülkemizde insan hayatına verilen değerin azlığını gösterdiği ifade edildi. Eskimiş okul servis araçlarıyla okul yolunda yaşanan kazalar ve onlarca öğrencinin hayatını kaybetmesinin hafızalarda hâlâ yer aldığı dile getirilen açıklamada, buna rağmen anlaşılması güç bir değişiklik yapıldığına dikkat çekildi.
DEĞİŞİKLİKLER SIKINTI YARATIR
“Hurda” olarak kabul edilen bu araçlarla öğrencilerin taşınmasına izin verilmesinin yeni kazalara davetiye çıkarmak olacağı vurgulanan açıklamada, servis aracından inme ve binme sırasında öğrencilere yardımcı olması için bulundurulması zorunlu kişilerde aranan kriterlerin değiştirilmesi de eleştirildi. Önceden 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olması zorunlu olan bu görevlilerin 20 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olmasının yeterli olmayacağının altı çizildi.
DENETİM YOK
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise “Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı bu değişiklik olmadan önce de zaten ortada iyi bir manzara yoktu. Malesef bir denetleme yoktu. Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konu için bir teşkilatı yok. Sonuç olarak bu araçlar denetlenmiyor. Denetleselerdi bu sorunlar yaşanmazdı. Bu uygulama ise yönetmeliği geriye itti ve öğrenci güvenliğini azalttı” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

SONRAKİ HABER

İzbeton işçisinden grev uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...