22 Eylül 2009 00:00

Bayram ziyaretinde barış mesajı

Gaziantep’te DTP İl örgütü’ne bayram ziyaretinde bulunan EMEP ve Eğitim Sen’den, barış için verilen mücadelede birliktelik ve baskılar karşısında dayanışma açıklaması geldi.

Paylaş

Gaziantep’te DTP İl örgütü’ne bayram ziyaretinde bulunan EMEP ve Eğitim Sen’den, barış için verilen mücadelede birliktelik ve baskılar karşısında dayanışma açıklaması geldi. Eğitim Sen şube başkanı Ali Ersönmez ve EMEP GYK üyesi Mehmet Türkmen, açılım tartışmalarının yaşandığı bir dönemde DTP üzerinde baskıların artırılmasını kınadı ve DTP’nin yanında olduklarını söylediler.
Eğitim Sen ve EMEP Gaziantep il örgütleri, DTP İl örgütü’ne bayram ve destek ziyareti gerçekleştirdi. Eğitim Sen şube başkanı Ali Ersönmez bayram ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de barış ve demokrasinin yerleşmesi için olmazsa olmaz durumda olan Kürt sorununun demokratik halkçı çözümünün geniş kesimler tarafından tartışıldığı bu dönemde DTP’yi önemsediklerini ve bu anlamda DTP üzerindeki baskıları kınadıklarını söyledi. DTP’nin antidemokratik uygulamaların mağduru olduğunu belirten Ersönmez, bayramın barış ve demokrasi getirmesi dileğini dile getirdi.
AKP hükümeti’nin, bir taraftan açılımdan söz ederek halk içerisinde Kürt sorununun çözüleceğine dair beklenti yaratıp demokrat rollerine bürünürken, bir taraftan da Kürt halkının temsilcisi ve tarafı olan DTP üzerindeki baskıları artırdığı belirtildi. Bugün Kürt sorununda gelinen aşamanın Kürt halkının verdiği mücadelenin bir kazanımı olduğunu ifade eden Türkmen, bu aşamadan sonra kazanımların geliştirilmesi için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Türkmen “EMEP olarak bundan sonra da barış ve demokrasi mücadelesinde Kürt halkının ve DTP’nin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. EMEP ve Eğitim Sen temsilcilerinin ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getiren DTP İl başkanı Buhanettin Bolu, Türkiye’de demokrasinin yalnız Kürtler için değil herkes için gerekli olduğunu vurguladı.
Bolu, barış ve demokrasi talebinden taviz vermeyeceklerini ve bu mücadelede bütün emek ve demokrasi güçlerinin desteğini önemsediklerini ifade etti.
(Gaziantep/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DSİ kanalı temizlemedi, mahalleyi su bastı

SONRAKİ HABER

Baykal, açılım karşıtlığında ısrarlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...