22 Eylül 2009 00:00

Hayvan barınağında yaşam savaşı

Enver Arabacıoğlu, İzmir’de bir çelik fabrikasında çalışırken, ağır çalışma koşulları yüzünden sürekli bayılmaya başladı. Bu nedenle işten çıkarıldı, kirasını ise 3 ay üst üste ödeyemedi.

Paylaş

Enver Arabacıoğlu, İzmir’de bir çelik fabrikasında çalışırken, ağır çalışma koşulları yüzünden sürekli bayılmaya başladı. Bu nedenle işten çıkarıldı, kirasını ise 3 ay üst üste ödeyemedi. Eşi ve 2 çocuğuyla birlikte evden atıldılar, kapı önüne konuldular.
Arabacıoğlu, önce babasının evine sığındı. Ancak kısa süre sonra burada da barınamaz hale geldi. Çaresiz kalan aile, Karabağlar ilçesine bağlı Yağhaneler semtinde bir hayvan barınağına yerleşti. Arabacıoğlu, 8 aydır iş bulamıyor; ailesi ise, 5 aydır at, köpek ve farelerle iç içe yaşıyor. Arabacıoğlu’nun kalbi delik ve akciğere giden damar yolu tıkalı olan 4 yaşındaki kızı ise hastane masrafları yüzünden bir türlü tedavi edilemiyor. Çöp konteynırından topladığı kağıt ve plastik şişeleri satarak ailesinin geçimini sağlayan Arabacıoğlu’nun eşi Ayla Arabacıoğlu, yaşadıklarını anlattı.
‘ÖNCE EV TUT SONRA YARDIM EDİLİM’
Düştükleri durumun psikolojilerini bozduğunu belirten Ayla Arabacıoğlu, şöyle konuştu: “15 Eylül 2009’da yardım talebinde bulunmak için kaymakamlığa gittim. Kaymakamlıkta görevli iki memur yaşadığımız yere geldi. ‘Burada nasıl yaşıyorsunuz’ diye sordu. Ben de, yaşanacak bir yer olmadığını söyledim. Daha sonra, ‘size müjde, iki aylık ödeme yapılacak’ dediler. Ben de sevinerek kaymakamlığa gittim. Bana iki aylık yardım parası verileceğini söyledim. Bunun üzerine bana dediler ki, ‘önce bir ev kiralayacaksın ve kira kontratını getireceksin, ondan sonra senin paranı vereceğiz’. Benim şu an ev tutacak durumum yok. Kira ödeyecek durumum yok. Ben ne yapayım?”
‘GECELERİ KORKUYORUM’
Bu şekilde yaşamaktan bıktığını anlatan Ayla Arabacıoğlu, yardım istedikleri yetkililerin kendilerini duymadıklarını söyledi. “Eşim hırsızlık mı yapsın? Ya da ben kendimi mi öldüreyim?” diyerek tepkisini dile getiren Arabacıoğlu, özellikle yağmurlu günlerde barınakta yaşamanın ne kadar zor olduğunu anlattı. “Fareler ve sansarlar da var burada. Ben geceleri burada uyumaktan korkuyorum. Sinir hastası oldum” diyen Arabacıoğlu, sesinin duyulmasını istedi. Arabacıoğlu, ailesinin dağılmak üzere olduğuna dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)
Ali Kavak
ÖNCEKİ HABER

Selzede çocuklar şeker bile toplayamadı

SONRAKİ HABER

Ekonomik kriz ruh sağlını bozuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...