25 Eylül 2009 00:00

‘Açık oturum yapmak zorunda kalacağız’

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Demokratik Açılım” konusunda yapılacak bir kapalı oturumun her şeyin açıkça konuşulmasına imkan vereceğini...

Paylaş

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Demokratik Açılım” konusunda yapılacak bir kapalı oturumun her şeyin açıkça konuşulmasına imkan vereceğini, ancak muhalefetin tutumu nedeniyle açık oturum yapmak zorunda kalınacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarete eşlik eden Arınç, “Demokratik Açılım” süreci ve TBMM’de yapılacak oturuma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Tüm kesimlerin ‘Demokratik Açılım’ sürecine katkı vermesini beklediklerini ifade eden Arınç, şöyle konuştu: “İçtüzük kapalı oturum yapmaya izin veriyor ve bugüne kadar da onlarca kapalı oturum yapıldı. Kapalı oturumun özelliği gereği 10 yıl süreyle tutanaklar açıklanmıyor ve dışarıda konuşulması mümkün olmuyor. Düşünün ki çok önemli olan terör konusunda, açılım konusunda, teröre destek veren bütün unsurlar konusunda her şeyin konuşulabileceği bir oturum yapacağız. Bu oturumda bazı ülkelerin ismi zikredilebilir, bazı kişi ve kurumların isminden bahsedilebilir. Eğer bir açık oturumda bunlardan bahsetmek mümkün olursa, bu, ilişkilerimizi zedeleyecek noktaya gelebilir. Kapalı oturumda daha rahat, daha serbest, her şeyi doğru ve açıkça konuşma imkanımız olacaktı. Maalesef iki muhalefet partisi bunu istismar ederek kapalı oturumu ‘milletten bazı düşüncelerin kaçırılması’ olarak yorumladı. Şimdi görüyoruz ki açık oturum yapmak durumunda kalacağız. Şimdi onlar açık oturum istiyorlarsa mutlaka yapılacaktır ama bazı konular işin özelliğine göre ya ima yoluyla ya da ‘Bay X’ diye anlatılmak zorunda kalacak. Bunun da sorumlusu ‘kapalı oturumun hükümetin milletten kaçması’ anlamına geldiğini söyleyenlerdir.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Livaneli: Devlet özür diledi ama fırsat kaçtı

SONRAKİ HABER

İpe un serme dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...