26 Eylül 2009 00:00

Sanat kent meydanına taşındı

23-27 Eylül tarihleri arasında yapılan Lüleburgaz 1. Resim Sempozyumu, Kongre Meydanı’nda devam ediyor. Kırklareli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Işık Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile ressamların...

Paylaş

23-27 Eylül tarihleri arasında yapılan Lüleburgaz 1. Resim Sempozyumu, Kongre Meydanı’nda devam ediyor. Kırklareli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Işık Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile ressamların katıldığı sempozyum kapsamında; davetli sanatçılar, sempozyum süresince Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda çalışmalar yapıyor. Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katıldığı sanat etkinliğinin amacı, sanatçıların yaptığı “Lüleburgaz” konulu resimler ve söyleşilerle sanatı kent meydanına taşımak.
Sempozyuma; Ramiz Aydın, Müjde Ayan, Seyit Bozdoğan, Ayça Çevikelli, Basri Erdem, Ünsal Kınıklı, Ceylan Mutlu, Ahmet Özol, Müfit Selçuk, Fadime Tomar gibi akademisyen ve sanatçılar katıldı.
HALK SAATLERCE İZLEDİ
Sempozyumun Lüleburgaz ayağını organize eden Ayça Çevikelli, sempozyumda Lüleburgaz konulu resimler yaptıklarını ve bu resimlerin sempozyumun ardından eskiden itfaiye binası olan şimdi ise restore edilip kültür merkezi yapılmış binada sergileneceğini söyledi. Bu resimleri atölyede de yapabileceklerini belirten Çevikelli, önemli olanın burada halkla birlikte bu resimleri yapmak olduğunu söyledi. Bundan sonraki yıllarda bir yıl heykel, bir yıl resim sempozyumu olmak üzere dönüşümlü olarak sempozyumlar gerçekleşeceğini söyleyen Çevikelli, halkın kendilerini saatlerce izlediğini, bir eserin nasıl ortaya çıktığını görmenin çok önemli olduğunu belirtti.
Sempozyuma katılan sanatçılardan Ceylan Mutlu, ilk defa böyle halkla birlikte resim yaptıkları bir sempozyuma katıldığını vurgulayarak, bundan büyük keyif aldığını söyledi. Bu sempozyum sayesinde sanatın topluma ulaştığını belirten Mutlu, insanın yaptığı işin toplumla anlam kazanacağını söyledi.
Sanatçı Basri Erdem, bu sempozyumu gençleri resim konusuna yönlendirmek için meydanda yaptıklarını, amaçlarının halkın bu konuda daha duyarlı olmasını sağlamak olduğunu söyledi.
‘SANAT TİRYAKİLİKTİR’
Ressam Ramiz Aydın şunları söyledi: “Resim yapmak bir eylem biçimi. Kimisi sanatı bir oyun olarak görüyor, kimisi çok ciddi bir çaba. Bence tiryakilik. Resim yaparken dünyayı yaşıyorum, kendimi yaşıyorum. Soluduğum hava, üzerine bastığım toprak ve bu toprağın insanı, acılarıyla sevinçleriyle etkiliyor beni. Gelecekte açlığın, acımasızlığın ve umutsuzluğun yok edilebileceği daha güzel bir dünya, daha güzel bir yaşam… Hepimizin düşü bu, sanatsa düşlerin eyleme dönüştürülme çabasıdır.”
Sempozyum bugün saat 18.00’de Kongre Meydanı’nda “Lüleburgaz ve Sanat” konulu bir söyleşi ile açılacak. Yarın akşam yapılacak kapanış etkinliğiyle sempozyum sona erecek.
(Lüleburgaz/EVRENSEL)
Önen Ersin
ÖNCEKİ HABER

Filmekimi hasadı artık daha uzun

SONRAKİ HABER

‘Kökler ve dallar’ Aya İrini’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...