26 Eylül 2009 00:00

Kadınlar Dile Gelince...

Türkiye’nin ilk feminist kitabevi Amargi, yoğun ilgiyle karşılanan Küçük Hanımefendi Edebiyat Atölyesi’nin tartışmalarını kitaplaştırdı.

Paylaş

Türkiye’nin ilk feminist kitabevi Amargi, yoğun ilgiyle karşılanan Küçük Hanımefendi Edebiyat Atölyesi’nin tartışmalarını kitaplaştırdı. Dünya edebiyatının önemli edebi eserlerine, feminist pencereden bakan “Küçük Hanımefendiler”, gördüklerini “Kadınlar Dile Gelince”de ortaya koydu.
Amargi bünyesinde, yaklaşık bir yıl önce çalışmaya başlayan Küçük Hanımefendi Edebiyat Atölyesi, edebiyata ve yazmaya meraklı çok farklı kesimden kadınları bir araya getirdi. Editörlüğünü de Aslı Güneş’in bizzat üstlendiği “Kadınlar Dile Gelince” kitabı, amatör ruha profesyonel bir selam niteliğinde.
Amargi Yayınları’ndan çıkan, 288 sayfa ve 5 bölümden oluşan Kadınlar Dile Gelince, 30 Eylül Çarşamba günü Pera Müzesi’nde düzenlenecek bir kokteylle kamuoyuna tanıtılacak. Amargi’nin kurucularından Sosyolog Pınar Selek’in önsözünü yazdığı kitap, modern kadının çelişkilerini ve toplumsal mücadelesini tüm eserlerinde dile getiren Sevgi Soysal’a atfedildi.
‘DENEYİMLERİMİZ HANGİ KAPILARI AÇIYOR?’
Küçük Hanımefendi Edebiyat Atölyesi’nin tohumu, Pınar Selek’in koordinatörlüğünü yaptığı “Deneyimlerimiz Hangi Kapıları Açıyor?” projesiyle atıldı. Kadınların hayat ve yazıyla ilgili farklı deneyimlerini paylaştıkları bu toplantılar dizisi sonunda, edebiyat tarihine yoğunlaşarak bakma ihtiyacı ortaya çıktı. Klasik eserlere yönelik yapılan derinlikli okuma ve tartışmalar, feminist bir bakışla daha önce fark edilmemiş pek çok ayrıntının görünür kılınmasını sağladı.
Amargi, önümüzdeki ekim ayından itibaren de Donna Kişot Okuma Kulübü’ne ve “Full Metal Etek Film Okuma Atölyesi”ne ev sahipliği
yapacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

YOLCULAR İÇİN EL AYNASI

SONRAKİ HABER

Müzekartlı olanlar çoğaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...