29 Eylül 2009 00:00

Arızlı halkı Ankara’ya yürüyor

Kocaeli’nde evlerinden çıkarılıp yerlerine bürokrat, polis yerleştirilen Arızlı halkı 3 aydır Kocaeli genelinde yaptıkları eylemlerden sonra valilikten olumlu bir yanıt alamayınca çareyi TBMM’ye yürümekte buldu.

Paylaş

Kocaeli’nde evlerinden çıkarılıp yerlerine bürokrat, polis yerleştirilen Arızlı halkı 3 aydır Kocaeli genelinde yaptıkları eylemlerden sonra valilikten olumlu bir yanıt alamayınca çareyi TBMM’ye yürümekte buldu.
Dün Kocaeli’nden başlayan yürüyüşte basın açıklamasını okuyan Arızlı halk meclisi adına Çisem Uğur “ Bizler Irak Arızlı Konutları’nda yaşayan depremzedeleriz. Sadece en temel hakkımız olan barınma hakkımızı istiyoruz. Birçoğumuz depremde yaşamlarını yitiren yakınlarımız dolayısıyla aldığımız 530 TL’ lik maaşlarla geçiniyoruz. Bu sıkıntılarımıza rağmen Kocaeli Valiliği elimizden evlerimizi almak istiyor” diye konuştu. Evlerine üst düzey bürokratlar, valilik çalışanları ve polis memurlarının yerleştirilmesini hukuksuzluk olarak nitelendiren Uğur, “Bu hukuksuzluğa ve vicdansızlığa karşı 8 yıldır mücadele veriyoruz. 3 aydır da çeşitli eylemlerle sesimizi yükseltmeye, Kocaeli ve Türkiye nezdinde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.
Kendilerinden 5 yıl boyunca kira ve aidat alındığını, hâlâ da alındığını söyleyen Uğur, konutlardan bugüne kadar 80 depremzedenin atıldığı bilgisini verdi.
GÖRMEYEN GÖZLER GÖRSÜN
Depremzedelerin yaptıkları yürüyüş sırasında konuşan Gülizar Yamak ise “Başbakanla özel bire bir konuşmaya gidiyorum, ümit ediyorum ki evlerimizi geri alacağız. Eğer yine sonuç alamazsak biz biliyoruz ne yapacağımızı” dedi.
Daha sonra konuşan depremzede Necla Azak “Ben de şimdi Başbakan’a gidiyorum, yetimlerin, evsizlerin hakkını aramak için. Artık Başbakan’ın görmeyen gözleri görsün, duymayan kulakları duysun” dedi.
Son olarak AKP il binası önünde açıklamaya son veren Arızlı halkı yürüyüşe destek veren kitle örgütlerine ve halka teşekkür etti.
Kocaeli’nde başlayan yürüyüş programı 9 gün boyunca Adapazarı, Bolu ve Ankara arasındaki il ve ilçe merkezlerinde sürerek 4 Ekim’de TBMM’ye yapılacak yürüyüşle son bulacak. (Kocaeli/EVRENSEL)
Ezgi Görgü
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

18 yılda 4 bin 658 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...