30 Eylül 2009 00:00

Doğan grubunda büyük değişim

Doğan grubuna bağlı gazetelerin üst yönetimlerinde değişiklikler yaşanıyor. Henüz ayrıntıları belli olmasa da, yöneticilerin değişmesiyle birlikte özellikle Milliyet ve Vatan gazetelerinde çok sayıda çalışanın...

Paylaş

Doğan grubuna bağlı gazetelerin üst yönetimlerinde değişiklikler yaşanıyor. Henüz ayrıntıları belli olmasa da, yöneticilerin değişmesiyle birlikte özellikle Milliyet ve Vatan gazetelerinde çok sayıda çalışanın da işten çıkarılacağı veya yerlerinin değiştirileceği öne sürülüyor.
Vatan gazetesinin sahibi Doğan Yayın Holding. Gazetenin imtiyaz sahibi olan Bağımsız Gazeteciler yayın AŞ’nin yönetim kurulu başkanı olan Zafer Mutlu’nun Milliyet, Radikal, Posta, Vatan ve Fanatik gazetelerinden sorumlu olacağı öne sürülüyor.
Bu değişim operasyonundan Mutlu’nun sorumlu olduğu ve Radikal, Milliyet ve Vatan’ın zaman yayılarak birleştirileceği de iddialar arasında.
Bu arada, Eyüp Can’ın da Referans yayın yönetmenliğini bırakmasıyla Ertuğrul Özkök’ün yerine Hürriyet’in başına geçeceği öne sürülüyor.
Medya sitelerinde yer alan bilgiler ve iddialar özetle şöyle:
*Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin bu görevden ayrıldı. 4.5 yıl önce gazetenin başına gelen Ergin, Hürriyet’te yazarlık yapacak.
*Vatan Genel Yayın Müdürü Tayfun Devecioğlu, Milliyet genel yayın yönetmeni oldu. 46 yaşındaki Devecioğlu Gelişim grubu, Cumhuriyet, Yeni Yüzyıl ve Sabah grubunda çalıştı; 2002’de Vatan’ın kuruluşunda yer aldı.
*Vatan Başyazarı Güngör Mengi, Milliyet’e geçti.
*Milliyet’i “gençleştirme operasyonu” diye de anılan değişikliklere göre, gazeteden ayrılacak ilk yazarlar arasında Hasan Pulur ve Melih Aşık’ın adları geçiyor.
* Milliyet ekonomi müdürü olarak İbrahim Ekinci’nin yerine Devecioğlu’nun arkadaşı olan Fortune Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu görev aldı.
*Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Referans gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu. Berberoğlu Hürriyet’teki yazılarına devam edecek.
*Hürriyet haber koordinatörlüğünün yanı sıra Referans yayın yönetmenliğini de yürüten Eyüp Can bu görevi bıraktı.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sabah gazetesine konsey uyarısı

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...