02 Ekim 2009 00:00

Lice’deki patlamaya ilişkin soruşturma açıldı

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü, Paşaçiya (Xambaz) mezrasında Taban Tepe Taburu’ndan atıldığı belirtilen havan mermisiyle parçalanarak ölen Ceylan Önkol (12) için Diyarbakır ve Lice Cumhuriyet Başsavcılığı...

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü, Paşaçiya (Xambaz) mezrasında Taban Tepe Taburu’ndan atıldığı belirtilen havan mermisiyle parçalanarak ölen Ceylan Önkol (12) için Diyarbakır ve Lice Cumhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü Xambaz mezrasında Ceylan Önkol adlı çocuğun feci şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin basın bildirisi yayınladı. Olaya ilişkin Lice Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma açıldığı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da yaşanan olayı yakından takip ettiği ifade edildi.
Önkol’un otopsi işleminin karakolda yapılmamasına “bölgenin teröre müzahir” olması gerekçe gösterilen açıklamada, “Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 2 patlayıcı madde uzmanı ile birlikte olay mahallinde keşif yapılmıştır. Yapılan keşif ve inceleme sonunda, olay yerinde elde edilen patlayıcı maddeye ait parçalar ile diğer materyaller ve otopsi sırasında maktulün bedeni üzerinde elde edilen patlayıcı maddeye ait parçalar ile diğer materyaller incelenip, rapor düzenlenmesi için keşifte hazır bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli patlayıcı madde uzmanlarına teslim edilmiş olup, rapor sonucu beklenmektedir” ifade edildi.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar için 2 bin 639 yıl hapis isteniyor

SONRAKİ HABER

Livaneli’den Bakan Davutoğlu’na yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...