05 Ekim 2009 00:00

IMF ve Dünya Bankası mağdurları konuşuyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin IMF-Dünya Bankası politikalarını eleştiren etkinlikleri devam ediyor. Beyoğlu Tünel’de Orhan Adli Apaydın Salonu’nda yapılan toplantıya katılan Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu (IMF) Genel Sekreteri Jyrki Raina, ayakkabısını çıkartarak gösterdi.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin IMF-Dünya Bankası politikalarını eleştiren etkinlikleri devam ediyor. Beyoğlu Tünel’de Orhan Adli Apaydın Salonu’nda yapılan toplantıya katılan Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu (IMF) Genel Sekreteri Jyrki Raina, ayakkabısını çıkartarak gösterdi. Ayakkabısının büyük olasılıkla Türkiye’de yapıldığını belirten Raina, ancak bunu burada fırlatmayacağını, çünkü karşısındakilerin mücadele arkadaşları olduğunu ifade etti.
Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu’nun kısaltmasıyla Uluslararası Para Fonu’nun kısaltmasının aynı olmasından dolayı bir iyi IMF bir de kötü IMF olduğunu söyleyen Raina, “Kötü IMF, sizlere kredi vereceğiz ama bunun karşılığında kamu hizmetlerini küçültmeniz gerekiyor, diyor. Biz iyi IMF olarak daha güçlü ve parasız kamu hizmetlerini savunuyoruz. Aramızdaki fark bu” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Dç. Dr. Özgür Müftüoğlu ise IMF ve Dünya Bankası’nın kendi politikalarını Türkiye gibi ülkelerde nasıl uygulamaya koyduğunu örnekler vererek anlattı. Üzüm-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Günay Özcan, Tuzla tersanelerinden Levent Akan, direnişteki Sinter Metal işçisi Ferit Yalçın, işten atılan Yapı Kredi Bankası çalışanı Şakir Soylu ve işten atıl Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı Fatma Çelik de işyerlerinde yaşadıkları sorunları paylaştılar. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Mersin’de emekçiler ortak eylem yapacak

SONRAKİ HABER

SÖYLEDİĞİNE İNANMADILAR DEDİĞİNİ YAPTILAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...