05 Ekim 2009 00:00

DTP’li Ölmez ve Erdiş cinayetinde yeni gelişmeler

ŞIRNAK’ta, DTP Üyesi Necman Ölmez ve Ferhat Erdiş’in öldürülmesi olayıyla ilgisi olduğu gerekçesiyle bir kişi tutuklandı. Tutuklanan kişinin asker olduğu iddia edildi. Aynı olayla ilgili olarak 8 kişi de gözaltına alındı.

Paylaş

ŞIRNAK’ta, DTP Üyesi Necman Ölmez ve Ferhat Erdiş’in öldürülmesi olayıyla ilgisi olduğu gerekçesiyle bir kişi tutuklandı. Tutuklanan kişinin asker olduğu iddia edildi. Aynı olayla ilgili olarak 8 kişi de gözaltına alındı. Olayla ilgili olirik tutuklanan Zeki Akdoğan adlı kişinin asker olduğu ve askerlik yaptığı bölükten gözaltına alınarak Beytüşşebap’a getirildiği iddia ediliyor. Akdoğan’ın verdiği ifadeler kapsamında Beytüşşebap’ın Ayvalık Köyü’nde aralarında korucu ve korucubaşlarının da olduğu 8 kişi daha gözaltına alındı. Köylüler, gözaltına alınanların “Hançer Timi” üyesi olduğu ve yapılan arama sonucu çok sayıda kaçak silahın ele geçirildiğini aktardı.
25 Temmuz’da Beşağaç köyünden Günyüzü köyüne gitmekte olan Ölmez ile Erdiş ölü olarak bulunmuştu. Olayı adli vaka olarak açıklanmış, ancak cinayetin JİTEM bünyesinde faaliyet gösteren ‘Hançer Timi’ tarafından işlendiği iddia edilmişti. (ŞIRNAK)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Asker annesinden vali ve askeri yetkiliye taş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa