06 Ekim 2009 00:00

Açılım maliyeye takıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi destek vermeyi kararlaştırdığı Kürtçe film “İki Dil Bir Bavul”un yardım almadığı ortaya çıktı.

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi destek vermeyi kararlaştırdığı Kürtçe film “İki Dil Bir Bavul”un yardım almadığı ortaya çıktı.
Kültür Bakanlığı’na bağlı Sinema Destekleme Kurulu, Kürtçe konuşmalara da yer veren ve bir köy öğretmenin hikayesinden yola çıkan “İki Dil Bir Bavul” isimli filme 50 bin TL’lik destek vermeyi kararlaştırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı filme destek kararı alsa da filmin yardımı henüz alamadığı ortaya çıktı.
Filmin yönetmeni Özgür Doğan yaptığı açıklamada, Kültür Bakanlığı’na bağlı Sinema Destekleme Kurulu’nun kararına rağmen, Maliye Bakanlığı’ndan ödenek gelmediği gerekçesiyle parayı alamadıklarını belirterek, “Filmin henüz gösterim kopyalarını hazırlayamadık, iki hafta içinde yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
21 Ekim İstanbul Atlas Sineması’nın ardından, 23 Ekim’de de Ankara Kızılırmak Sineması’nda Galasını yapmaya hazırlanan film, 21 sinemada daha gösterime girmeyi planlıyor.
Okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla, Kürtçe bilmeyen öğretmenin yaşadığı zorlukları anlatmaya çalışan film Urfa’nın Siverek ilçesinde çekildi. “İki Dil bir Bavul” ayrıca 10-17 Ekim 2009 tarihleri arasında 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film dalında da yarışacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bilkent Senfoni Orkestrası sezonu açıyor

SONRAKİ HABER

Samandağ Felsefe Günleri’nde ‘Doğa ve Çevre’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...