14 Mart 2011 10:18

CHP: Koruculuk kaldırılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcı Sezgin Tanrıkulu, AKP’nin 10 bin yeni korucu kadrosu açmasını eleştirerek, koruculuk sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi.AKP’nin Kürt sorunun çözümünü seçimlere kurban ettiğini belirten Tanrıkulu, “AKP, özgürlüğü, adaleti, barışı değil çöz

CHP: Koruculuk kaldırılmalı
Paylaş

AKP’nin Kürt sorunun çözümünü seçimlere kurban ettiğini belirten Tanrıkulu, “AKP, özgürlüğü, adaleti, barışı değil çözümsüzlüğü tercih edip, Kürt sorununu bitirmek değil, sürdürmek istiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır’da koruculuk sistemine dikkat çekmek için bir basın toplantısı düzenledi. Tanrıkulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada 10 bin korucu kadrosunun açılmasını eleştirerek, “AKP, Kürt sorununda çözümsüzlüğü yeğlediğini bir kez daha göstermiştir. 2007 tarihli ve 13065 sayılı Bakanlar Kurulu kararına dayandırılarak alınan bu karar, zihniyetlerin 1990’lardan bu yana hiç de değişmediğinin kanıtıdır” diye konuştu.

AKP MİLLİYETÇİLİĞİ KULLANIYOR

AKP’nin milliyetçi hassasiyetleri kullanarak oy toplamayı hedeflediğini söyleyen Tanrıkulu şöyle konuştu: “Bölgedeki işsizlik sorunu, koruculuk kadroları üzerinden istismar ediliyor. Oysa bölgede korucu olanlar dahil kimse, bu sistemin sürmesini istemiyor. AKP’nin asıl hedefi, her kesimi kutuplaştırma üzerinden gücünü koruma ve toplumda bir cephe savaşı yaratıp sonrada kendini ‘kurtarıcı’ olarak yansıtmaktır. Özellikle Kürt sorunu bağlamında, bu tarz bir seçim stratejisi, son derece sarsıcı etkiler yaratacaktır.” Koruculuk sisteminin Kürt sorunun çözümü ve kalıcı bir barışın sağlanmasının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ve güvenliğin sağlanmasının kolluk güçlerinin işi olduğunu belirten Tanrıkulu, CHP iktidarında koruculuk sisteminin sonlandırılacağını iddia etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim katliamına zaman aşımı reddi

SONRAKİ HABER

Soruşturmaya karşı yüzlerce emekçi yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...