06 Ekim 2009 00:00

KESK bölge toplantıları devam ediyor

KESK Kayseri’de bölge toplantısı gerçekleştirdi. Malatya-Sivas- K.Maraş- Nevşehir-Niğde-Kırşehir illerinden ve Kayseri’den toplam 90 civarında yöneticinin katıldığı toplantı önceki gün Eğitim Sen Kayseri şube binasında...

Paylaş

KESK Kayseri’de bölge toplantısı gerçekleştirdi. Malatya-Sivas- K.Maraş- Nevşehir-Niğde-Kırşehir illerinden ve Kayseri’den toplam 90 civarında yöneticinin katıldığı toplantı önceki gün Eğitim Sen Kayseri şube binasında yapıldı. KESK MYK Üyesi Akman Şimşek ve KESK’e bağlı Eğitim Sen, SES ve BES genel merkez yöneticileri de toplantıda yer aldı.
Toplantıda konuşan KESK’liler kararların işyerlerinde tartışılmadan alındığını, genel merkezlerin sürecin içerisine yeterince dahil edilmediğini söylediler. KESK’in başta Türk-İş ve Kamu-Sen olmak üzere konfederasyonlarla birlikte mücadeleyi yeterince zorlamadığı, DİSK-TTB-TMMOB gibi örgütlerle var olan birlikteliği yeterli gördüğü gibi eksiklikleri de dile getirdiler. Krizin yükünü ödeyen tüm kesimlerle ve onların temsilcileri ile bir mücadele programının belirlenmesi, sendikaların zorlanması gerektiği ifade edilen toplantıda, krizden sadece solcuların etkilenmediği, bu nedenle tüm ezilen, işsiz kalan, krizin yükünü çeken tüm kesimlerle birlik olunması gerektiği kaydedildi. Kasım sonu yapılması düşünülen uyarı grevinin yerellerde oluşturulacak, kriz karşıtı platformlarla ve tüm emekçi kesimlerinin ortak talepleri etrafında kurulacak bir birliktelikle başarılı olabileceğine dikkat çekilen toplantıda, işyerlerine yönelik çalışmaların planlanması istendi. Toplu görüşme sürecine ilişkin de şu eleştiriler dile getirildi: Masaya gitmemenin ötesinde masa dağıtılamadı, geçmiş yılları tekrar eden eylem tarzı izlendi, KESK eylem takvimini meşru görmediği toplu görüşme sürecine endeksledi ve bu bir çelişkiydi. Eylemler kadro düzeyinde katılımla planlandı, bu bile gerçekleşmedi. (KAYSERİ)
ÖNCEKİ HABER

Kapı altında kalan hayat

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...