09 Ekim 2009 00:00

Ölüm değil çözüm istiyoruz

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, önceki gün yaptıkları eylemle, sık sık yaşanan trafik kazalarında yaşamlarını yitiren arkadaşlarını anarlarken, aynı zamanda öğrencilerin ulaşım sorununun çözülmesini istediler.

Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, önceki gün yaptıkları eylemle, sık sık yaşanan trafik kazalarında yaşamlarını yitiren arkadaşlarını anarlarken, aynı zamanda öğrencilerin ulaşım sorununun çözülmesini istediler. Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen eyleme katılan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde üniversite çıkışında yaşanan trafik kazasında iki arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirterek bu kazanın ilk kez olmadığını dile getirdiler.
Atılan kısmi birtakım adımların kooperatif tarafından engellendiğini belirten öğrenciler, ulaşımın yanında barınma, yemekhane gibi birçok sorunla da boğuşmak zorunda olduklarını ifade ettiler. Çok sayıda öğrencinin katıldığı eylemde imza kampanyası da başlatıldı. Toplanacak imzaların YÖK ve Manisa Valiliği’ne gönderileceği açıklaması yapan öğrenciler, “Sorunlarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz, düzenli servisler olmadığı için arkadaşlarımız otostop çekmek zorunda kalıyor. En son yaşanan kazada iki arkadaşımız otostopla bindikleri üstü açık arabada can verdi. Belediye şehir merkezinden üniversite kampüsüne düzenli servisler kaldırmalı, artık hiçbir arkadaşımızı kazalarda kaybetmek istemiyoruz” dediler.
ÖNCEKİ HABER

Çocuk evliliklerinde türkiye ikinci sırada

SONRAKİ HABER

Öğrencilerden ‘zincirli’ eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...