15 Ekim 2009 00:00

Pahalı logo değişti

Sezonu açan TRT 1, ekran görselliğinde yaptığı değişikliklerin bir parçası olarak logosunu da değiştirdi. Değiştirilen logoya, 2001 yılında 3 milyon dolara yakın para harcanmıştı.

Paylaş

Sezonu açan TRT 1, ekran görselliğinde yaptığı değişikliklerin bir parçası olarak logosunu da değiştirdi. Değiştirilen logoya, 2001 yılında 3 milyon dolara yakın para harcanmıştı.
TRT 1 ilk önce logosunu değiştirdi. Yıllar önce değiştirilen TRT logosu, bu kez ortası kırmızı ve çevresi saydam bir hale getirildi. Bunun yanında TRT 1 ekranlarında, programların tanıtımlarındaki grafikler de değişti.
2001 yılında, yine yeni bir genel müdür geldiğinde, TRT’nin logosu değiştirilmişti. Basında, o zaman yeni olan TRT logosu için Pittart Sullivan firmasına 2 milyon 996 bin dolar ödendiği yönünde haberler çıkmıştı. Şimdi de genel müdür İbrahim Şahin, sezonun başlamasıyla birlikte kanalda kimi değişiklikler yaparken logoyu da değiştirdi. Buna ne kadar para verildiği bilinmiyor.
TRT’YE MÜDAHALE YOKMUŞ!
Bu arada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT’nin programcılık politikalarına hükümetin müdahalesinin söz konusu olmadığını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda, sözlü soru önergelerini yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT programlarının toplumun çeşitli kesimlerine hitap edecek bir denge içinde oluşturulduğunu, “programlarda görev alanların milletvekili yakını olması gibi” bir kriter olmadığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, TRT’nin kamu yayın organı olmanın bilinci içinde toplumun her kesimine hitap eden yayıncılık anlayışını sürdürdüğünü savunarak, “TRT’nin programcılık politikalarına hükümetin ya da başka bir kurum ve kuruluşun müdahalesi söz konusu değildir” diye konuştu.
Arınç’ın açıklamasına göre TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in atanma tarihi olan 23 Kasım 2007 tarihinden bugüne kadar, açıktan veya naklen 301 kişinin ataması yapıldı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Özkök, magazin konusunda sorulmadan konuşmuyormuş!

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...