17 Ekim 2009 00:00

Eğitim Sen Kestel’de halk toplantısı yaptı

Bursa Kestel’de Eğitim Sen Temsilciliği’nin çağrısı ile yapılan toplantıya halkın katılımı da yoğun oldu.

Paylaş

Bursa Kestel’de Eğitim Sen Temsilciliği’nin çağrısı ile yapılan toplantıya halkın katılımı da yoğun oldu.
Kamu emekçilerinin 25 kasımda grev kararı almaları üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Eğitim Sen üyeleri, hem işyeri gezileri hem de halk toplantıları yapıyorlar. Eğitim Sen’in ilk halk toplantısına katılan, siyasi partiler ve Hacı Bektaşi Veli Kestel Derneği greve destek sözü verdi.
Eğitim Sen Kestel Temsilcisi Yüksel Hoş, eğitim emekçileri olarak hükümetin dayatmalarına karşı 25 kasımda grev kararı aldıklarını söyledi. Hoş, grev kararı ile sadece kendilerinin talepleri ifade etmeyeceklerini, halkın parasız eğitim ve parasız sağlık talebini de haykıracaklarını belirterek, “Bu yüzden halk da bu greve katılmalıdır” dedi.
Toplantıya katılan Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Kestel halkına toplantıya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Eğitim emekçileri olarak sadece özlük hakları için değil aynı zamanda demokrasi mücadelesi de verdiklerini söyleyen Kılıç, bu nedenle sendikalarının hep hedefe konduğunu ve sürgünlerle baskılarla mücadelelerinin bastırılmaya çalışıldığını kaydetti.
Eğitim hakkının anayasada temel bir insan hakkı olarak kabul edildiğini ancak her geçen gün daha da paralı hale getirildiğini belirten Kılıç, “Siz veliler çocuklarınızı okutabilmek için artık daha fazla para ödemek zorunda kaldığınızı biliyoruz. Bu nedenle 25 Kasım sadece kamu çalışanlarının özlük hakları için değil, eğitim hakkı için yapılacak bir grev” diye konuştu.
GREVE DESTEK
Toplantıda konuşan Lise Öğrencisi Tufan Dilsiz, okullarda din dersinin zorunlu olmasını eleştirdi. Nihat Firik adlı dersane öğrencisi ise kendilerini bir dershane müşterisine dönüştüren eğitim sistemine karşı kamu çalışanlarının yanında olacaklarını söyledi.
Mehmet İşçan adlı işçi, KESK’in grevini desteklediklerini ve halk olarak da katılacaklarını kaydetti.
Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı İmam Hüseyin Bor ise, Eğitim Sen’in bu tür toplantılar yaparak halkı bilgilendirmesinin önemli olduğunu söyleyerek grev tarihine kadar bildiriler çıkarılarak çalışmanın sürdürülmesini istedi. Bor, dernek olarak bu grevi desteklediklerini ve çalışmaların içerisinde yer alacağını dile getirdi.
Toplantıya katılan Emek Partisi Kestel İlçe Başkanı Gökhan Gündoğan Eğitim Sen’in kendi üyeleri dışında hakla buluşmasının önemli olduğunu EMEP olarak bu grevin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. (Bursa/EVRENSEL)
Hakkı Tali - Zafer Yüksel
ÖNCEKİ HABER

Sağlık Müdürlüğü önünde sürgüne tepki

SONRAKİ HABER

‘Bizler işçiyiz sorunumuz aynı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...