19 Ekim 2009 00:00

Pakistan ordusu operasyon başlattı

Pakistan’da son günlerde artan şiddet olayları, Pakistan güvenlik güçlerini Taliban’a karşı saldırıya geçirdi.

Paylaş

Pakistan’da son günlerde artan şiddet olayları, Pakistan güvenlik güçlerini Taliban’a karşı saldırıya geçirdi. Pakistan ordusu, Güney Veziristan’daki aşiret bölgesinde bulunan Taliban militanlarına karşı kara ve hava saldırısı başlattı. Açıklama yapan ordu sözcüsü, Pakistan Talibanı’nın yeni lideri Hekimullah Mehsud’un kalesi olarak görülen bölgeye, tank ve topçu destekli on binlerce asker gönderildiğini söyledi. Bölgeden yoğun çatışma haberleri geliyor.
ŞİDDETLİ DİRENİŞ VAR
Taliban’ın bölgeye kuzey, doğu ve batıdan ilerleyen askerlere karşı şiddetli direniş gösterdiği bildirildi. Operasyon, güvenlik güçlerine yönelik ardı ardına gelen Taliban saldırılarını izledi; Pakistan’da son iki haftada düzenlenen saldırılarda 176 kişi öldü.
Önceki gün ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver kentinde bir polis binasıyla ordu kışlalarını hedef alan saldırıda en az 11 kişi öldü. Ondan önce de Lahor kentinde ve ülkenin kuzeybatısında güvenlik güçlerine ait merkezlerde meydana gelen patlamalarda 40’tan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıların ardından bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
60 MİLİTAN 5 ASKER ÖLDÜ
Ordu, operasyonda son 24 saatte 60 militanın öldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada, ordunun, Nawazkot, Shahwangi, Khesora yerleşim merkezlerinde saldırılarını yoğunlaştırdığı, operasyonlar sonucunda 60 militanın yanında 5 Pakistan askerinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Çatışmalarda önceki gün de 12 militan ölmüş, 8’i yaralı olarak yakalanmıştı.
HALK BÖLGEYİ TERK EDİYOR
Operasyonlar üzerine Güney Veziristan’daki halk, bölgeyi terk etmeye başladı. Serhat eyaletinden yapılan açıklamada, 10 bin ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. Eyalet yönetiminin bakanlarından İftikar Hüseyin, göç eden ailelere kent halkının yardımcı olmasını istedi.
Evlerini terk etmek zorunda kalanların barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusunda harekete geçildiği söylendi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

Rusya’da AvtoVAZ krizi sokağa taştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...