21 Ekim 2009 00:00

Çevreciler ajansları faka bastırdı

ÜNLÜ Amerikan haber kuruluşları, patronların örgütü ABD Ticaret Odası’ndan geldiğini sandıkları açıklamayı “Flaş haber” olarak verdiler.

Paylaş

ÜNLÜ Amerikan haber kuruluşları, patronların örgütü ABD Ticaret Odası’ndan geldiğini sandıkları açıklamayı “Flaş haber” olarak verdiler. Ama bunun çevreci bir örgütün işi olduğu ortaya çıkınca, zor durumda kaldılar.
Küresel ısınmaya karşı önlemlere muhalefet eden patronların örgütü, ABD Ticaret Odası’ndan, önceki gün basın kuruluşlarına bir bildiri gönderildi. Bildiride, patronlar senatoda tartışılan iklim değişikliği yasasına destek verdiklerini hatta bir karbon vergisinin çıkarılması gerektiğini söylüyordu.
CNBC yayınını durdurarak gelişmeyi flaş haber koduyla yayınladı. Reuters da tüm dünyadaki abonelerine haberi servis etti. NYT ve Washington Post haberi internet sitelerinin manşetine koydu. Ancak ticaret odasının sözcüsü olayı haber alınca aldatmaca ortaya çıktı. Olayın küresel ısınma konusunda eylemlere imza atan “Yes men” adlı örgütün işi olduğu belli oldu. Tüm yayın kuruluşları özür dilemek zorunda kaldı. Ticaret Odası, olayı polise şikayet edip ve gereken cezanın verilmesi gerektiğini söylemeye başladı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

TELDEKİ KUŞ TNT 21.15

SONRAKİ HABER

TGC’den ‘gazetecilere saldırı’ açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...