21 Ekim 2009 00:00

Hekimler Füsun Sayek’i unutmadı

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 16 Ekim 2006’da yaşama veda eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Eski Başkanı Füsun Sayek, ailesi, meslektaşları, sevenleri ve dostları tarafından unutulmadı.

Paylaş

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 16 Ekim 2006’da yaşama veda eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Eski Başkanı Füsun Sayek, ailesi, meslektaşları, sevenleri ve dostları tarafından unutulmadı. TTB’de düzenlenen etkinlikte Sayek’e duyulan özlemin yanı sıra gözyaşları da vardı.
TTB’de önceki akşam düzenlenen etkinliğe Sayek’in eşi, kızları, ailesi, dostları ve meslektaşları katıldı. Sayek’in anısına yakalarına karanfil takan dostlarını, O’nu, gülümseyen fotoğrafları karşıladı.
Sayek’in yaşamından kesitlerin fotoğraflarla sunulduğu sinevizyon gösterimi yanı sıra, TTB 2. Başkanı Feride Aksu Tanık, Sayek anısına “Gılgamış Tabletleri” adlı hikayeyi okuyarak, Sayek’in dostluğuna vurgu yaptı.
Kızı Selin Sayek ise annesinin anısına böylesine bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu sevinci anlatırken, duygularını şiir dizelerine yansıttı. Sayek, “O’nu sizlerden biri olarak yaşatmayı sürdürmeniz inanılmaz destek” diyerek etkinliğe teşekkür etti.
TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, Türkiye Biyoteknik Derneği Başkanı Prof. Dr. Berna Arda, Doç. Dr. Nükhet Örnek Füsun Sayek’e ilişkin anılarını, duygularını, şiirlerle ifade ederlerken, TTB çalışanlarından Ayla Şahin ve Özden Aslan, “Füsun Ablalarının” sevdiği “sarı gelin” türküsünü seslendirdiler.
Sayek anısına ikinci baskısı yapılan “Füsun Sayek TTB Raporları -Sağlıkla İlgili Uluslararası Belgeler” adlı kitap da sergilenerek, hekimlerin başvuru kaynağı olarak dağıtıldı.
Hekimler, dostları, sevenleri, sağlığa yönelik ciddi baskı ve saldırıların arttığı böylesi bir dönemde “Füsun Abla”larını sadece anmakla yetinmeyip, O’nun mücadeleci kişiliğinin de örnek alınmasını istediler.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Alibeyköylü kadınlar kreş talebini belediyeye iletti

SONRAKİ HABER

Zeytinin idam fermanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...