20 Kasım 2009 00:00

Canlar tiyatrosu’ndan ‘Aladağlı Mıho’

SİVAS ve Maraş katliamlarını anlatan belgesel-politik oyunlarıyla adından söz ettiren Canlar Tiyatrosu, yeni sezona “Aladağlı Mıho” adlı politik güldürüyle perdesini açıyor.

Paylaş

SİVAS ve Maraş katliamlarını anlatan belgesel-politik oyunlarıyla adından söz ettiren Canlar Tiyatrosu, yeni sezona “Aladağlı Mıho” adlı politik güldürüyle perdesini açıyor.
Sivas katliamının belgesel oyunu “SİMURG” ile 2006 yılında perdesini açan “Canlar Tiyatrosu”, yurtiçi-dışı pek çok turne ile Sivas katliamını, Madımak Oteli içindeki gerçeklikle anlattı. Bu oyunla Sivas’ı ilk kez sahneye taşıyan Canlar Tiyatrosu, 2008-2009 sezon açılışını da bir ilk ile gerçekleştirerek, 1978 CHP iktidarı zamanında yaşanan resmi rakamlara göre 114 kişinin öldürüldüğü, yüzlerce ev ve işyerinin talan edildiği ve 12 Eylül darbesinin yolunu açan Maraş katliamını, “Yangın Yeri Maraş” adlı oyunla tiyatro seyircisiyle buluşturdu.
Kurulduğu günden beri belgesel-politik tiyatro kulvarında çalışmalar yapan Canlar Tiyatrosu, 2009-2010 tiyatro sezonuna politik kara güldürü “Aladağlı Mıho” ile başlayacak. “Aladağlı Mıho”, köy seyirlik kurgusuyla örülmüş politik bir güldürü.
Oyun, doğu ve güneydoğu Anadolu’nun halen bu feodal anlayışın egemenliğinde olduğunu, bölge insanının ağa, şıh ve kolluk güçlerinin cenderesinden kurtulamadığını anlatıyor.
Canlar Tiyatrosu, yeni oyunuyla seyircisine 20 Kasım Cuma saat 20.00’de Ekin Sanat Merkezi’nde merhaba diyecek. Oyun, 21-22 Kasım saat 15.30’da da sahnelenecek. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

TEMMUZ’DA tv8 23.45

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...