20 Kasım 2009 00:00

Öymen kadar olamadı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in sözleri ile...

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in sözleri ile başlayan Dersim tartışmaları konusunda “AKP-DTP işbirliği ve yandaş medya tetikçiliğine karşı tüm CHP’liler uyanık olmalı, tahriklere kapılmamalıdır. CHP’liler ve yurtseverler düşüncelerini özgürce açıklarken, AKP-DTP ve yandaş medyanın bu çirkin tuzağına düşmeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.
SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMADI
Öymen’in 10 Kasım’da Meclis Genel Kurulu’nda “Dersim olayları” konusunda söylediği sözlere ilişkin tartışmalar devam ederken daha önce Öymen için ‘gereğini yapmalı’ diyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu yazılı bir açıklama yaptı. Öymen tepki toplayan sözlerinin arkasında dururken, ona yaptığı ‘istifa’ çağrısının arkasında durmayan Kılıçdaroğlu, tüm CHP’lilerin ‘AKP-DTP işbirliği ve yandaş medya tetikçiliği’ne karşı uyanık olması, tahriklere kapılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Halkın partisi olan CHP, yandaş medya ve AKP-DTP ittifakının haksız saldırısı altındadır. CHP’nin tüzel kişiliğine yönelik bu sistemli saldırının temel amacı; AKP’nin tüm yurtta yarattığı korku-sindirme operasyonunun gizlenmek istenmesidir. Bu operasyonun dış dinamiklerin desteği ile yürütüldüğü de açıkça ortadadır.
Irk ve din siyasetine odaklı AKP-DTP ittifakının gerçek yüzünü biz CHP’liler çok iyi biliyoruz. Türkiye’de yaşanan ağır sorunların çözümsüzlüğü içinde CHP’nin kurumsal kimliğine saldırarak çıkış yolu arayan AKP ve yandaş medya halkın gerçekleri görmesini asla engelleyemeyecektir.”
Kılıçdaroğlu, CHP geleneğinde AKP’deki gibi ‘biat kültürü’nün olmadığını, ‘Biat kültürünü içselleştirmek olanların bunu anlamayacağı’nı da savundu.
Kılıçdaroğlu “CHP’liler ve yurtseverler düşüncelerini özgürce açıklarken, AKP-DTP ve yandaş medyanın bu çirkin tuzağına düşmeyeceklerdir” dedi. (ANKARA)

Öymen’e ve CHP yönetimine tepkiler sürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Dersim katliamını savunan sözlerinin arkasında dururken, tepkiler de devam ediyor. Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu, Öymen’in arkasında duran CHP yönetimini halktan özür dilemeye çağırdı.
EMEP, TKP, DTP, ÖDP ve Alevi vatandaşların katıldığı açıklamayı, Emek Partisi (EMEP) Bodrum İlçe Başkanı Nuri Alikoç okudu.
Açıklamada, Öymen’in Meclis kürsüsünden dile getirdiği sözler hatırlatılarak, “Dersim’de on binlerce insanın kimlik ve kültürlerinden dolayı katledilmesini çözüm olarak önermesi, kabul edilebilir gibi değildir” denildi. Açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu düşüncenin; Alevi oldukları için Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta katledilen insanlarımızı katleden düşünce ile pek farkı yoktur. Gelinen bu noktada ülkenin birçok yerinde Onur Öymen’de açığa çıkan CHP zihniyeti protesto edilmektedir. CHP yönetimi, yaşanan toplumsal tepkiye ve demokratik muhalefete rağmen ne yazık ki hâl⠑katliamı’ çözüm gören zihniyeti savunmaktadır. Yaşananlar göstermiştir ki, muhalifi olan AKP Hükümeti’ni ‘takiyecilik’le suçlayan CHP de, belli konularda takiyecilik yapmaktadır. Diline, kardeşliği ve demokrasiyi pelesenk eden bir partinin, “katliamı” bu kadar savunur olması oldukça düşündürücüdür.”
Açıklamada, “CHP Genel Merkezi ve Bodrum CHP İlçe Yönetimi’nden; bırakın özür açıklamasını, sahip çıkan açıklamalarla karşı karşıyayız” ifadelerine yer verilirken, Öymen’in yaptığı açıklamanın ısrarla arkasında duran CHP yönetimi, katliam mağdurlarından ve halktan derhal özür dilemeye çağırıldı. (Bodrum/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kürtçe konuşan DTP’lilere 6’şar ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...