23 Kasım 2009 00:00

Roketler durdu,İsrail uçakları durmadı

GAZZE Şeridi’ndeki Hamas yönetimi ile silahlı militan gruplar, İsrail ordusunun bölgeye müdahaleleri haricinde, İsrail’e roket...

Paylaş

GAZZE Şeridi’ndeki Hamas yönetimi ile silahlı militan gruplar, İsrail ordusunun bölgeye müdahaleleri haricinde, İsrail’e roket saldırılarında bulunmayacakları konusunda anlaşmaya vardıklarını ilan ettiler. Ancak İsrail savaş uçakları, saldırılarına devam etti. Gazze Şeridi’ndeki tünellere ve bazı hedeflere yönelik bombardımanda 8 Filistinli yaralandı.
Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre uçaklar, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah bölgesindeki bazı tünelleri, bölgenin orta kesimlerindeki Nuseyrat’ta bir döküm atölyesini ve Cebaliye’de bir karavanı hedef aldı. İsrail ordu sözcüsü, ordunun önceki sabah İsrail’e atılan bir Kassam füzesine karşılık verdiğini, silah yapımında kullanılan iki tesis ile kaçakçılıkta kullanıldığı iddia edilen tünellerin hedef alındığını belirtti.
AÇIKLAMADAN BİR GÜN SONRA
İsrail’in son saldırısı, Gazze’de Hamas’ın İçişleri Bakanı Fethi Hammad’ın, İsrail’in herhangi bir saldırısı hariç, Gazze Şeridi’ndeki silahlı grupların, İsrail’e roket saldırılarını durdurmada anlaştıkları yolundaki açıklamasından bir gün sonra geldi.
Hammad, Gazze’de Filistinli Medya Birliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığının, tüm Filistinli gruplarla İsrail’e roket saldırılarında bulunulmaması konusunda anlaşmaya vardığını, bunun tek istisnasının, İsrail askerlerinin Gazze’ye saldırıları olduğunu belirtmişti.
İsrail’in Gazze saldırısına da değinen Hammad, bu saldırı sırasında polis kuvvetlerine ait 60 binanın bombalandığını, aralarında Hamas’ın önde gelen liderlerinden, İçişleri Bakanı Said Siyam’ın da bulunduğu 350 dolayında görevlinin öldüğünü hatırlatmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Endonezya’da feribot kazası

SONRAKİ HABER

Çin’de maden kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...