04 Aralık 2009 00:00

Üyesiz kalan CHP’den Baykal imzalı ‘sahte üye kartı’

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde üyesiz ve yöneticisiz kalan, tabelası bile olmayan CHP’nin, sahte üye kartları hazırladığı ortaya çıktı.

Paylaş

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde üyesiz ve yöneticisiz kalan, tabelası bile olmayan CHP’nin, sahte üye kartları hazırladığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal imzalı üye kartlarındaki kimlik bilgileri ile üzerindeki fotoğraflar da farklı kişilere ait. Kartlarda, kimlik bilgileri ve fotoğrafları kullanılanlar, suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.
DERSİM TEPKİSİ
Hakkari’de sadece tabelası bulunan CHP, son olarak Onur Öymen’in Dersim katliamını savunmasının ardından Çukurca’da da yöneticilerinin toplu olarak istifa etmesi sonucu; Yüksekova’da ise 29 Mart yerel seçimlerinde üye ve yöneticilerinin DTP’ye geçmesiyle, üyesiz ve yöneticisiz kalmıştı. Yüksekova’da tabelası bile olmayan CHP’nin, sahte üye kartı hazırladığı ortaya çıktı. Üzerinde CHP Lideri Deniz Baykal imzası bulunan üyelik kartlarında, kimlik bilgileri ile fotoğraflar farklı kişilere ait. Ayrıca, üyelik kartlarında tarih de boş bırakılmış.
İSİM BAŞKA FOTO BAŞKA
Telli Düzen adına hazırlanan karttaki fotoğrafın Hasan Düzen’e, Şükrü Erci adına hazırlanan karttaki fotoğrafın Abdulcebbar Düzce’ye, Reşit Han adına düzenlenen karttaki fotoğrafın Navzat Koca’ya, Bahrem Han’a ait karttaki fotoğrafın Nadir Fırat’a, Ali Düzce adına düzenlenen karttaki fotoğrafın Muhyettin Sevmiş’e ve Ferik Sırrı ismine hazırlanan karttaki fotoğrafın ise Ahmet Telli’ye ait olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, fotoğrafı kullanılan Abdulcebbar Düzce’nin ise 2008 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi. Ortaya çıkan bu üye kartlarının dışında üye kartlarının olup olmadığı ise bilinmiyor. CHP üye kartları üzerinde kimlik bilgileri ve fotoğrafları bulunan 6 kişi, kimliklerin nasıl hazırlandığından haberdar olmadıklarını belirterek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Bahrem Han adına düzenlenen üye kartında fotoğrafı bulunan Nadir Fırat, hiçbir zaman CHP’ye üye olmadığını belirterek, kartı gördüğünde şok olduğunu söyledi. “Fotoğrafımın nasıl ele geçirildiğini bilmiyorum. Ben konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu. Yıllar önce CHP’ye üye olduğunu, ancak daha sonra üyelikten ayrıldığını aktaran Bahrem Han ise üye kartlarının kimler tarafından ne amaçla hazırlandığından haberdar olmadığını söyledi. Kartların düzenlemesine tepki gösteren Nevzat Koca ise konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi. (Hakkari/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Emekli paşalara Özkök sorgusu!

SONRAKİ HABER

TSK’dan ihraç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...