29 Aralık 2009 00:00

Ali’nin yüreği ve gözleri...

Umudun, yaratıcılığın ve yeteneğin sürekliliğini, dayanışmanın gücünü belgeleyen Ali Arif Ersen sergisi...

Paylaş

Umudun, yaratıcılığın ve yeteneğin sürekliliğini, dayanışmanın gücünü belgeleyen Ali Arif Ersen sergisi, Teşvikiye’deki Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde açıldı. Ali Arif Ersen, -ressam, fotoğraf sanatçısı- üç yıl önce LIS denilen (Locked-in Syndrome- yani beyincikteki enfarktüs yüzünden bedenle ilişkisinin kesilmesi) çok ender bir hastalığa yakalandı. Hayatı ve sanatla bağını yüreğiyle yaşıyor, gözleriyle konuşuyor; yaşamını ailesinin, dostlarının dayanışmasıyla sürdürüyor. Bu sergi, önceki fotoğraf sergilerinin baskılarından yararlanılarak hazırlanmış bir dayanışma imecesi. Sanat fotoğrafının önemli ismi Ersen ve dostları, galeri yöneticisi Amelie Edgü, bu sergiyi gerçekleştirerek, bizlere “Yaşayan üretir, umut tükenmez” yargısını belgeliyorlar.
1958 yılında İstanbul’da doğan Ali Arif Ersen, 1978-85 yılları arasında İstanbul DGSA Resim Bölümü’nde eğitim görmesine rağmen çalışmalarında fotoğraf üzerine yoğunlaştı. 2001 yılında ABD izlenimlerini “Fotografi USA” adıyla kitaplaştırdı. 2002 yılında Yapı Kredi Yayınları’nın “İzdüşümler/Düş İzleri” serisi kapsamında, Tomris Uyar’ın “Güzel Yazı Defteri” adlı öykü kitabını resimledi. Daha sonra Latin Amerika kent izlenimlerini “Fotografi Havana”, “Fotografi Buenos Aires” kitaplarıyla sürdürdü ve Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde basında çok ses getiren “Très Americas”, “Sarajevo” ve “Masallar” adlı fotoğraf sergilerini gerçekleştirdi.
Ali Arif Ersen’le bir kez daha buluşmak için fotoğraf sergisi 8 Ocak 2010 tarihine kadar Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde izlenebilir.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Şeytan Çingeneler İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Umut yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...