24 Ocak 2010 00:00

Milli maç ihalesi kimde kalacak?

SÜPER Lig yayın ihalesinden sonra şimdi gözler Milli Takım’ın maç yayınları ihalesine çevrildi.

Paylaş

SÜPER Lig yayın ihalesinden sonra şimdi gözler Milli Takım’ın maç yayınları ihalesine çevrildi. Euro 2012 ve 2014 Dünya Kupası grup eleme maçlarını kapsayan 4 yıllık yayın ihalesinin yapılacağı gün yaklaştı. Türkiye Futbol Federasyonu, ihaleyi 7 Şubat’taki Euro 2012 kura çekimine kadar bitirmeyi hedefliyor. İhaleyi kazanan yayıncı, Milli takımın tüm iç saha maçlarının yayın hakkını kazanacak.
AÇIK KANAL ŞART
Milli Takım maçlarının açık kanalda yayınlanma şartı bulunduğu için bu ihaleye Süper Lig ihalesinden daha çok yayıncının katılması bekleniyor. Fakat bu maçların finansmanı da sadece reklam gelirleri ile sağlandığından ihalede oluşacak rakam Süper Lig paketiyle mukayese edilecek rakamlara ulaşamayacak.
Son ihaleyi atv, 4 yıl için 10 milyon 500 bin dolara almıştı. Bu ihalede TFF’nin sanal reklam konusunda yeni bir düzenlemeye gitmesi bekleniyor.
İhale, şubat başında yapılacak ve canlı olarak yayınlanacak. Milli maç ihalesine TRT, atv, NTV ve Fox’un katılması bekleniyor. Fiyat rekabetinde ise asıl yarış TRT ve atv arasında olacak. TRT, yeni futbol sezonu öncesinde kuracağı “TRT Futbol” kanalının izlenirliğini artırmak için bu ihaleyi kazanmak istiyor. Ziraat Türkiye Kupası ve TFF 1. Lig’in yayın hakkı da TRT’nin elinde (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

YILDIZ SAVAŞLARI CNBC-e 22.00

SONRAKİ HABER

ÇGD dayanışma ödülü TEKEL işçilerine verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...