11 Şubat 2010 00:00

‘İsrail, Lübnan’a saldırabilir’

LÜBNAN Başbakanı Saad Hariri, İsrail’in Ortadoğu’ya yönelik tehdidinin arttığı uyarısında bulundu.

Paylaş

LÜBNAN Başbakanı Saad Hariri, İsrail’in Ortadoğu’ya yönelik tehdidinin arttığı uyarısında bulundu.
Hariri BBC’ye yaptığı açıklamada, İsrail uçaklarının her gün Lübnan hava sahasına girdiğini ve İsrail’le yeni bir savaş ihtimalinden endişe ettiğini söyledi. “Bir şeylerin tırmandığını ve bunun gerçekten çok tehlikeli olduğunu” ifade eden Hariri, “Bize karşı bir savaş olursa Lübnan’ın bölünebileceği konusunda iddiaya girdiklerini düşünüyorum” dedi.
Lübnan’ın birlik ve beraberlik içinde olduğunu, hükümetin Hizbullah’ın yanında duracağını belirten Hariri, “Lübnan bölünmeyecek. İsrail’e karşı duracağız. Halkımızın yanında olacağız” diye konuştu. Hariri, İsrail’in Lübnan ve Suriye’yi tehdit etmekle hata yaptığını söyledi.
GAZZE HAVALİMANI BOMBALANDI
Öte yandan İsrail savaş uçakları, gece saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki uluslararası havalimanını bombaladı.
Salı gecesi İsrail uçakları Gazze Şeridi’nde, Rafah’ta bulunan Yaser Arafat Uluslararası Havalimanı’nı bombaladı. Kent sakinleri İsrail savaş uçaklarının limana beş füze attıklarını gördüklerini aktardılar, ancak şimdiye dek herhangi bir ölü ya da yaralı haberi gelmedi.
İsrail ordusundan bir yetkili de saldırıyı doğruladı ve bunun, geçtiğimiz günlerde Negev çölünün batısına atılan toplara karşılık vermek üzere yapıldığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Afganistan işgalinin adı ‘silahlı çatışma’ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...