18 Şubat 2010 00:00

Marmaray işçileri oturma eylemi başlattı

Marmaray işçilerinden oturma eylemi

Paylaş

Marmaray işçilerinden oturma eylemi
İSTANBUL’da ücretlerinin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için bir aydır eylemleri sürdüren Marmaray işçileri, Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Marmaray Bölge Müdürlüğü (DLH) önünde oturma eylemi başlattı.
DLH önünde yetkililerle görüşme talepleri kabul edilmeyen işçiler basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Aydın Erhan, İstanbul Valisi ile Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı ile ve birçok yetkili ile görüştüklerini hatırlatarak, “Asıl işverenimiz Marmaray yetkilileri ile görüşmek bu kadar zor mu?” diye sordu.
Başbakan’dan Ulaştırma Bakanı’na DLH Genel Müdürü’ne kadar tüm yetkililerin, Marmaray Projesini “asrın projesi” diyerek sahiplendiklerine dikkat çeken Erhan, “Ama işçilerin sorunlarının çözümüne gelince kendileri ile ilgisi olmadığını söylüyorlar. İşçilerin kölelik koşullarında çalışmasına göz yumuyorlar. Devletin projesi olan bir işte işçilerin sigortaları nasıl eksik yatırılır? Ücretleri nasıl sürekli geciktirilir? İş güvencesi ve işçi güvenliği nasıl sağlanmaz?” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Şevket Yılmaz Hastanesi’nde usulsüz ihale tartışması

SONRAKİ HABER

Sitelerin ortasında saatli bomba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...