13 Mart 2011 11:52

ATM’ler aracılığıyla soyguna devam!

TÜDEF, işlem sayısının 1 milyara ulaştığı ATM cihazlarından alınan bilgilendirme fişleri için artık 25 kuruş ile 1 TL arasında ücret kesildiğini, bu yeni soygun alanını başlatan bankaların başında Akbank, Vakıfbank, Garanti, TEB, Fortis ve HSBC’nin geldiğini kaydetti.Açıklamada, ATM’lerin tüketiciyi soymak için yeni bi

ATM’ler aracılığıyla soyguna devam!
Paylaş

TÜDEF, işlem sayısının 1 milyara ulaştığı ATM cihazlarından alınan bilgilendirme fişleri için artık 25 kuruş ile 1 TL arasında ücret kesildiğini, bu yeni soygun alanını başlatan bankaların başında Akbank, Vakıfbank, Garanti, TEB, Fortis ve HSBC’nin geldiğini kaydetti.

Açıklamada, ATM’lerin tüketiciyi soymak için yeni bir kapı olduğuna dikkat çekilirken, Türkiye’de her 100 nakit para çekme işleminden 90’ının, her 100 para yatırma işleminin ise yüzde 60’ının ATM cihazları üzerinden gerçekleştiği belirtildi.

TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, tüketiciler finans alanında soyulmasında asıl etkenin hükümetin izlediği mali politikalar olduğunun altını çizerek, “Bugün bankacılık alanında soygun türünün onlarcasını sıralamak mümkün” dedi.
Çetin, tüketicilerin bankalara ödediği ekstra yıllık harçları ise şöyle sıraladı: Kredi kartı aidatı, 2.4 milyar TL, hesap işletim ücreti, 5.3 milyar TL, dosya masrafı 2.4 milyar TL, ATM kullanımı 650 milyon TL... Çetin, bankaların tüm personel ve  binalar dahil sabit kıymet giderlerini tüketicilerden aldıkları ücret ve komisyonlardan karşıladıklarını, hatta fazladan paranın da kasalarda kaldığını kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mücadele için birlik oldular!

SONRAKİ HABER

Kozinoğlu’nu AKP korumuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...