05 Mart 2010 00:00

ROJ TV VE KÜRT KURUMLARINA BASKIN

BELÇİKA polisi, Roj TV stüdyolarıyla eş zamanlı olarak, PKK’ye ait olduğu öne sürülen 25 kadar Kürt kurumuna yönelik baskın düzenledi.

Paylaş

BELÇİKA polisi, Roj TV stüdyolarıyla eş zamanlı olarak, PKK’ye ait olduğu öne sürülen 25 kadar Kürt kurumuna yönelik baskın düzenledi. Türkiye’nin susturmak için yoğun çaba harcadığı kanalın müdürü Gülşen Emsiz ve çok sayıda çalışanı gözaltına alındı.
KARTAL VE AYDAR’A GÖZALTI
Belçika polisi dün sabah saatlerinde, eş zamanlı olarak Kürt kurumlarına ve birçok eve baskın düzenledi. Brüksel’deki Kürdistan Ulusal Kongresi-KNK binasına düzenlenen baskında, PKK Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal ile yardımcısı Zübeyir Aydar ve 15 yönetici gözaltına alındı.
ROJ SAAT 5’TE BASILDI
Sabah saat 5 sularında 300’e aşkın polisin Roj TV’nin Denderleeuw’deki stüdyolarına düzenlediği baskında ise Burhan Erdem, Barış Güllü, Murat Yaklav, Zana Azadi, Roj TV Genel Müdürü Gülşen Emsiz’in de aralarında bulunduğu 7 gazeteci gözaltına alındı. Yine Gazeteci Devrim Akçadağ, evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Dün sabah yayınlanması gereken Rojbaş Kurdistan programının konuğu olan Celal Çortayi de gözaltına alındı.
YAYIN ARAÇLARI TAHRİP EDİLDİ
Baskın sırasında yayın odasının dağıtılarak tahrip edilmesi sonucu Roj TV yayınlarını durdurdu. Baskınlarla ilgili açıklama yapan Roj TV Genel Yayın Yönetmeni Amed Dicle, baskını protesto etti. Roj TV avukatlarına da herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Dicle, baskınları “Sansür. Basın özgürlüğüne darbe” olarak nitelendirdi. Baskını protesto eden Roj TV çalışanları ise kanal önünde oturma eylemi yaptılar.
İLK BASKI DEĞİL
Uydu üzerinden yapılan televizyon yayınlarını engellemek için Dışişleri Bakanlığı da girişimlerde bulunurken, bu kanallara çıkan isimlere de davalar açıldı. Geçmişte Med TV ve Medya TV’nin yayınları girişimler sonucunda İngiltere ve Fransa’da engellenmişti.
Dışişleri, 2004’te Danimarka’da yayına başlayan Roj TV için de yayın lisansının iptali için başvurmuştu. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt ve Genelkurmay 2. Başkanı İlker Başbuğ da kanalın kapatılması gerektiğini söylemişti. Başbakan Tayyip Erdoğan, Danimarka Başbakanı Rasmussen’le düzenlenen bir basın toplantısında bir Roj TV muhabiri bulunduğunu fark edince, muhabirin salondan çıkarılmasını istemiş; bu isteği yerine getirilmeyince toplantıyı terk etmişti. Roj TV’nin kapatılmaması için Rasmussen’e mektup yazan 53 DTP’li belediye başkanı da yargılanmıştı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Başbuğ, aracına çağırdı, Erdoğan’ın itirazı yok!

SONRAKİ HABER

Bu yangını kim söndürecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...