25 Mart 2010 00:00

‘ACISI OLAN BiZi ANLAR’

ARIZLI depremzedeleri, İnsan Hakları Parkı’nda kurdukları referandum çadırı ile bürokratların evlerinden çıkarılması için mücadeleye devam ediyor.

Paylaş

ARIZLI depremzedeleri, İnsan Hakları Parkı’nda kurdukları referandum çadırı ile bürokratların evlerinden çıkarılması için mücadeleye devam ediyor. Başbakan Erdoğan’a da tepki gösteren depremzedeler, yaşadıkları acıyı ancak aynı acıyı çekenlerin anlayabileceğini belirterek, “Demek ki Başbakan’ın acısı yok” dediler.
Sakarya Bölge İdari Mahkemesi’nden 2004 yılında depremzedelerden kira alınmaması kararı çıkmasına rağmen, uygulama devam ediyor. Kimi depremzedelere haciz gelmiş durumda. Duruma tepki gösteren Arızlı depremzedelerinden Çisem Uğur, “2004 yılında nihai bir karar alınıyor. Bunu ne avukatımız ne de Kocaeli Valiliği bildirmiyor. Hibe edilen evlerden kira istendi ve biz bu kiraları ödedik. Biz de Kocaeli Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunacağız ve kira almalarına itiraz edeceğiz. Ödediğimiz kiraları da icra yoluyla geri isteyeceğiz” diye konuştu.
HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİ YAPILSIN!
Depremzedelerden Şeniz Demir, büyük bir haksızlık yapıldığını belirterek, “Sonuna kadar direneceğiz. Hiçbir mahkeme protokolünü dikkate almıyorlar. Sürekli haksız gibi gösterildik. Ama sonunda haklılığımız ortaya çıkacak. Hukuki kararlar var. Hukuk devletinin gereğinin yapılması gerektiğini söylüyoruz” dedi.Referandum sandığının başında bulunan depremzede Ayfer Tağcı, standa halkın ilgisinin çok yoğun olduğunu belirterek, “İlk günden beri ilgi yüksekti. Ben burada Başbakan’a bir soru sormak istiyorum. Acısı olan anlar. Demek ki Başbakan’ın acısı yok. Deprem zamanı çektiğimiz acılar ortada, Başbakan ise depremzedeleri oradan atmaya, yerlerine bürokratları yerleştirmeye çalışıyor. Bu zulme biri dur desin artık” dedi.
STANDA İLGİ YOĞUN
Stant başında bulunanlardan Sevda Dinler, “Açılan standa insanların ilgisi çok yoğun. Evlere yerleşen bürokratların evleri boşaltmalarını ve evlerin geri verilmesini istiyoruz” dedi. Remziye Lekesiz ise kendisine icra geldiğini ifade ederek, “Umduğumuzdan güzel gidiyor. Bana valilikten ödeyemediğim kira için icra geldi. Ben de onu icraya vereceğim. Mahkemeyi kazandığım zaman ödediğim kiraların faizlerini bakalım nasıl ödeyecekler” diye konuştu. Ülke Karaman, “En doğal hakkımız olan barınma hakkımızı istiyoruz. Aldıkları kiraların geri verilmesini istiyoruz. Yapılan referanduma halkın ilgisi çok yoğun. Hepsinden Allah razı olsun” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Arif Koşar - Engin Altunkıran
ÖNCEKİ HABER

GDO için rüşvet iddiası

SONRAKİ HABER

Körfez mitinge hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa