26 Mart 2010 00:00

Elektrik'te özelleştirilmeye karşı birleşik mücadele

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı tarafından 18 Mart'ta başlatılan Gediz, Boğaziçi, Dicle ve Trakya EDAŞ olmak üzere dört dağıtım bölgesinin ...

Paylaş

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı tarafından 18 Mart'ta başlatılan Gediz, Boğaziçi, Dicle ve Trakya EDAŞ olmak üzere dört dağıtım bölgesinin özelleştirilmesine karşı TMMOB ve Türk-İş, KESK ve Kamu-Sen'e bağlı sendikalar ortak mücadele başlattı.
İzmir ve Manisa illerini kapsayan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ.'nin özelleştirilmesine karşı, EMO İzmir Şubesi, Tes-İş 1 ve 2 No'lu Şubeler, ESM ve Türk Enerji Sen dün ortak bir basın açıklaması yaptı. Çankaya'da bulunan TEDAŞ binası önünde yapılan eylemde konuşan EMO İzmir Şube Başkanı Sedat Gülşen, AKP iktidarı ile birlikte sektörde taşeronlaştırmanın hızla yaygınlaştığına dikkat çekerek, "Gediz EDAŞ'ta mühendisten işçi memura kadar çalışanlar çok değişik iş yasalarına göre istihdam edilmektedirler. İşgüvencesini içermeyecek şekilde personel alımı yapılıyor" dedi. Özelleştirme ile hizmet kalitesinin düşeceğine dikkat çeken Gülşen, "Söylediklerimiz AKTAŞ ve ÇEAŞ'ta fazlasıyla yaşanmıştır" dedi. Eyleme katılan işçi, memur ve mühendisler Gediz EDAŞ'ı sattırmayacaklarını vurguladılar. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Aydın TEKEL işçisinden Yatağan’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...