26 Mart 2010 00:00

Bahar dansla geliyor

SPLİT Ulusal Bale Topluluğu 90 yıllık deneyimiyle yarın akşam CRR’de sahne alacak.

Paylaş

SPLİT Ulusal Bale Topluluğu 90 yıllık deneyimiyle yarın akşam CRR’de sahne alacak. Topluluk, Hırvatistan’ın Prima Balerini ve Topluluğun Sanat Yönetmeni Almira Osmanoviç yönetiminde Shpiel Es’i ve Bolero’yu sahneleyecek.
Cumartesi saat 20.00’de başlayacak gecede sahnelenecek, koreografisi Marc Ribaud’a ait olan Shpiel Es (Dans Etmenin Mutluluğu), video klip şeklinde yedi müzikal eserden oluşuyor. Gecede sahnelenecek ikinci eser Ravel’in Bolero’su. İlk adı Fandango olan Bolero tüm zamanların en çok sahnelenen ve en bilinen bestesi. Valentina Turcu’nun Hırvatistan Ulusal Split Tiyatrosu’yla gerçekleştirdiği Bolero ilk olarak 2009 Ekim ayında sahnelendi.
Hırvatistan Ulusal Split Tiyatrosu ilk bale gösterisini 1921yılında gerçekleştirdi. Otuzlu yıllarda Split’te ilk bale okulu açıldı. Bu okul, 1940 yılında, dünyaca ünlü Balerin Ana Roje tarafından kurulacak olan bale topluluğunun kalbi oldu. Hırvatistan Ulusal Split Tiyatrosu bale topluluğu şimdiye kadar yalnızca standart bale klasiklerini değil, aynı zamanda bazıları ilk defa sahnelenen, Hırvatistan bestecilerinin birçok eserini de sahneye taşıdı. Topluluğun repertuarında Fındık Kıran, Don Kişot, Kuğu Gölü Balesi, Cipollino, Romeo ve Juliet, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Pulcinella, La Bayadére, Bolero gibi eserler yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs yaklaşırken

SONRAKİ HABER

‘İDGSA 80’lilerden İSTANBUL-U-YORUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...