27 Mart 2010 00:00

SİNCAN’DA ‘SENDİKALI OL!’ STANDINA ZİYARET

PETROL-İş Sendikası’nın bir süre önce başlattığı “Sendikalı ol!” kampanyası dahilinde Sincan Tren İstasyonu Park’ında açılan standı ziyaret...

Paylaş

PETROL-İş Sendikası’nın bir süre önce başlattığı “Sendikalı ol!” kampanyası dahilinde Sincan Tren İstasyonu Park’ında açılan standı ziyaret eden Mustafa Öztaşkın, sendikalarının başlattığı kampanya hakkında bilgi verdi.
Birçok sanayi havzasında kampanya faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Öztaşkın, 20 bin civarındaki işçi potansiyeli ile birlikte işçilerin büyük bir çoğunluğunun sendikasız olması sebebiyle böyle bir kampanyanın Sincan’da sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Yapılmaya çalışılan yeni anayasa değişikliklerine de değinen Öztaşkın, yapılmak istenen değişikliklerle emekçilere sendikal haklar veriliyormuş gibi gösterildiğini, ama gerçeğin bunun tam tersini gösterdiğini; işçilerin, emekçilerin en önemli silahının, grev hakkının ellerinden alınmak istendiğini belirtti. Herkesi kendi işkolunda örgütlenmeye çağırdı. Öztaşkın’dan sonra Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya da bir konuşma yaparak, Petrol-İş’in yürüttüğü kampanyanın önemine vurgu yaptı.
Birçok kitle örgütünün de destek verdiği ziyaretten sonra Öztaşkın, beraberindeki heyetle Sincan Organize Sanayi’yi gezmek üzere stanttan ayrıldı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şike soruşturması dalgası sürdü

SONRAKİ HABER

Sanica’da işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...