13 Mart 2011 11:04

‘İş göremez’ raporuna rağmen sedyeyle cezaevine götürdüler

TEKİRDAĞ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu Gökhan Sarıtoprak, ağırlaştırılmış müebbet hükümlüleri ve onlardan bir tanesi olan Kemal Ayhan’ın durumuna ilişkin Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi’ne mektup yazdı.Hapishanedeki tutuklu ve hükümlülerin son 5-6 aydır yoğun saldırılara maruz kald

‘İş göremez’ raporuna rağmen sedyeyle cezaevine götürdüler
Paylaş

TEKİRDAĞ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu Gökhan Sarıtoprak, ağırlaştırılmış müebbet hükümlüleri ve onlardan bir tanesi olan Kemal Ayhan’ın durumuna ilişkin Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi’ne mektup yazdı.

Hapishanedeki tutuklu ve hükümlülerin son 5-6 aydır yoğun saldırılara maruz kaldığını yazan Ayhan, “Eylül ayında ağırlaştırılmış müebbet arkadaşlar için eylem başlattık. İdare sorunları çözmek yerine bize yöneldi”  dedi. Sarıtoprak, mektubunda ağırlaştırılmış müebbetten cezaevinde bulunan hükümlü Kemal Ayhan’ın arkadaşına yazdığı mektuba da yer verdi. Ayhan mektubunda, ağırlaştırılmış müebbetlerin şartlarının düzeltilmesi için yaptıkları eylemde gardiyanların kendisini yaka paça aldıkları zaman dikişlerinin ağrımaya başladığını belirterek, “Geçirdiğim ameliyatların ardından, bacaklarımda 25 civarı tel dikiş kalmıştı. Onlarla birlikte yaşayıp gidiyordum. Ta ki; bizim son eylemler başlayıncaya kadar. İşte o kaldırdıkları zaman ayağıma kramplar girmeye başladı” dedi.  Daha sonra ameliyata alındığını, doktora bulunduğu şartları anlattığını kaydeden Ayhan, “Doktor ‘sana 15 gün tek başına iş göremez raporu vereceğim’ dedi.

Ameliyat, bir buçuk saat sürdü, akşama doğru sedye üzerinde ambulansla hapishaneye getirildim. Gardiyanlar da içeri girdiğimde anladılar. Onlara ‘benim yanıma birini verin’ dedim ama dinlemediler. Daha sonra beni revire götürdüler, ama revir tam bir cehennemdi” diye kaydetti. Mektupta kendisinin yanına cezaevi müdürünün geldiğini ve durumunu ona anlattığını belirten Ayhan,  müdürün de kendisine, “Sen ağırlaştırılmış müebbetsin, isteklerini yapamayız” yanıtını verdiğini kaydetti. “Ben de sinirlendim ve yanımda duran masayı kapıya vurdum tabi etkili oldu. Hemen gelip beni revire götürdüler. Tabi ondan sonra 3 gün de bunun içi hücre cezası verdiler” diye yaşadıklarını aktırdı. (ANKARA/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadına şiddet durmak bilmiyor

SONRAKİ HABER

Körfez’de 8 Mart kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...