02 Nisan 2010 00:00

Özelleştirmecileri santralden kovdular

Yatağan’da işçiler, özelleştirmecilere soluk aldırmıyor

Paylaş

Yatağan’da işçiler, özelleştirmecilere soluk aldırmıyor. Tes-İş Yatağan Şubesi’ne üye işçiler, Kemerköy’deki santrali incelemeye gelen özelleştirmecileri işletmeden kovdu. İşçiler, özelleştirmecilerin çektiği fotoğraflara da el koydular.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, 3’ü Alman 2’si Türk 5 kişiden oluşan Yaver Holding temsilcilerinin, Kemerköy’deki işletmeyi dolaştığını öğrendiklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen şube yöneticileri ve işçilerin, heyetin uzaktan santral fotoğraflarını çektiğini öğrendiğini aktaran Erçelik, “Üyelerimiz ve firma temsilcileri arasında kısa süreli bir arbede yaşanmış, fotoğraf makinesine el konulmuş, çekilen resimlerin silinmesi sonucu makine jandarma tarafından teslim edilmiştir. Şirket yetkilileri, anında jandarma eşliğinde araçlarına binerek yöreyi terk etmek durumunda kalmıştır” dedi.
Şubat ayında Yatağan Termik Santrali’ni ve Türkiye Kömür Ocakları’nı ziyarete gelen alıcı firmaların da aynı şekilde püskürtüldüğünü hatırlatan Şube Başkanı Erçelik, bedeli ne olursa olsun özelleştirmeye karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bildirdi. (Muğla/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler destek bekliyor

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...