04 Nisan 2010 00:00

Polise öfke TEKEL’e destek

ANKARA’da TEKEL işçilerine iki gün arka arkaya yapılan saldırıya tepki yağıyor. Denizli’de Candoğan Parkı’nda toplanan EMEP, ÖDP ve TKP üyeleri buradan Belediye önüne kadar yolu trafiğe kapatarak yürüyüş yaptı. Karikatürler ve dövizler taşıyan partililere Denizli’liler de destek verdi.

Paylaş

ANKARA’da TEKEL işçilerine iki gün arka arkaya yapılan saldırıya tepki yağıyor. Denizli’de Candoğan Parkı’nda toplanan EMEP, ÖDP ve TKP üyeleri buradan Belediye önüne kadar yolu trafiğe kapatarak yürüyüş yaptı. Karikatürler ve dövizler taşıyan partililere Denizli’liler de destek verdi.
TKP İl başkanı Murat Yeşil yapılan basın açıklamasında, AKP’nin demokratik anayasasını anlamak için Ankara’ya TEKEL’e bakmanın yeterli olduğunu vurguladı. Yeşil, Denizli’de Küçüker Tekstil’de meydana gelen iş kazasında hayatı kaybeden Gürkan Acar isimli 40 yaşındaki ustabaşını kaybetmenin acısını yaşadıklarını, yakınlarına da başsağlığı dilediklerini aktardı. İşçi ölümleri her geçen gün artarak devam ederken patronlara hiç bir yaptırım uygulanmadığının altını çizen Yeşil, AKP’yi Anayasa’dan önce, düzenlemeye iş yasalarından başlamaya davet etti. Eyleme 78’liler İl Girişimi ve Barış Meclisi Denizli İl girişimi de katılarak destek verdi.
Isparta’da Eğitim Sen tarafından yapılan basın açıklamasına EMEP, ÖDP ve TKP de destek verdi. Eğitim Sen adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Dağdelen; Hak aramanın karşılığının, TEKEL işçilerine, itfaiye işçilerine,TARİŞ işçilerine, DİSK’lilere, KESK’lilere, TMMOB ve TTB’lilere ve toplumun örgütlü kesimlerine reva görüldüğü gibi, baskı ve şiddetin olduğu, bu şiddetin yine Ankara’da kendisini gösterdiği ve TEKEL İşçisine biber gazı olarak polis copu olarak indiğini belirtti.
ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri TEKEL işçilerine destek için Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya geldi. “Her yer TEKEL her yer direniş” pankartı açan öğrenciler, oturma eylemi gerçekleştirdiler. Öğrencilerin yanına gelen Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Bekir Batı’nın öğrencilerin attıkları sloganlardan rahatsız olduğunu dile getirmesi üzerine öğrenciler şu tepkiyi gösterdi: “Biz de 4-c den rahatsızız, paralı eğitimden rahatsızız, geleceğimizin karanlık olacağından rahatsızız” dedi.
Eylemin başlamasıyla fakülte önüne gelen güvenlik birimleri, eylemin olduğu ön kapıyı kapatarak fakülteye giriş çıkışları arka kapıdan sağladı. Öğrenciler kafeteryaya giderek Ankara’daki durumu, TEKEL işçilerinin ve kendi eylemlerinin amacını öğrenci arkadaşlarına anlatarak destek istedi. Öğrencilerin sloganlarla dışarı çıkması üzerine güvenlik birimi ön kapıyı açmak zorunda kaldı. Eylem 16.30’da yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Öğrenciler adına açıklama yapan Serpil Savaş, “Bu mücadele aynı zamanda gelecek mücademizdir” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlara dair

SONRAKİ HABER

İşine gelirse dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...