05 Nisan 2010 00:00

KESK, 1 Mayıs ve 26 Mayıs hazırlıklarına başladı

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 26 Mayıs genel eylemi için çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Paylaş

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 26 Mayıs genel eylemi için çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
Nisan ayı içinde bütün yazılı görsel hazırlıklarını bitireceklerini kaydeden Şimşek, “Gerekli kurullarımızı toplayarak bir planlamaya da gittik. 6 Nisan tarihinden itibaren konfederasyon başta olmak üzere bütün genel merkez yöneticilerimizle 50 ili karış karış dolaşacağız. Bu illerde 26 Mayıs’ta genel grev yapma zorunluluğunun nedenlerini, amacımızı, toplantılarla, yerel basın yoluyla hem kamuoyuna duyurmaya çalışacağız hem de işyeri işyeri dolaşarak tüm çalışanlarla bu süreci paylaşacağız. Ve en güçlü bir şekilde eyleme katılmalarını örgütlemeye çalışacağız” diye konuştu.
26 Mayıs’a gidilen süreçte de çeşitli etkinlikleri olacağına işaret eden Şimşek, 10 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşecek olan anayasa mitinginde, söz konusu anayasanın “defolu demokrasiye” kaynaklık ettiğini haykıracaklarını dile getirdi. 2009 yılında İstanbul’da iki ayrı 1 Mayıs etkinliğinin kutlandığını hatırlatan Şimşek, “Bu yıl Türk-İş’e bağlı 10 sendikanın İstanbul’da 1 Mayıs’ın ortak kutlanması yönünde bir deklarasyonu oldu. Anlamlı buluyoruz ve umuyoruz ki emeğin baş şehri olan İstanbul’da, 1 Mayıs güçlü bir şekilde gerçekleştirilecek” dedi. (Ankara/DİHA)
Abdurrahman Gök
ÖNCEKİ HABER

KESK’liler AKP’yi siyah çelenkle protesto etti

SONRAKİ HABER

Sanica patronu dur durak bilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...