05 Nisan 2010 00:00

KESK’liler AKP’yi siyah çelenkle protesto etti

KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, TEKEL işçilerinin geldiği gün polisler tarafından yapılan saldırıyı, AKP Ankara il binasına yürüyüş ve siyah çelenkle protesto ettiler.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, TEKEL işçilerinin geldiği gün polisler tarafından yapılan saldırıyı, AKP Ankara il binasına yürüyüş ve siyah çelenkle protesto ettiler.
KESK Ankara Şubeler Platformu’nun Yüksel Caddesi’nde buluşan kamu emekçileri, AKP Ankara il binasına yürüdüler. EMEP, ÖDP, Halkevleri ve kitle örgütleri üyelerinin de destek verdiği yürüyüşte, “Emek düşmanı AKP istifa”, “Her yer TEKEL her yer direniş”, “Gazınız bombanız vız gelir vız” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.
Emekçiler, polisin barikat oluşturduğu AKP il binasına yaklaştırılmadı. KESK Dönem Sözcüsü Fikret Aslan ve şube başkanlarından oluşan bir heyet, siyah çelengi AKP il binası önüne bıraktı.
Daha sonra kitleye seslenen Fikret Aslan, hükümetin 12 Eylül Anayasası’nı demokratikleştirmekten bahsettiği günlerde, TEKEL işçilerine ve Ankaralı emekçilere iki gün boyunca saldırıldığını hatırlattı. Aslan, TEKEL işçilerinin Ankara’ya girişinin engellendiğini, KESK üyelerine ise polisin gaz bombası yağdırdığını söyledi. “Üstümüzden alçak uçuş yapan helikopterler, tepemizden sicim gibi yağan gaz bombası görüntüleri, valilik, emniyet ve hükümet yetkililerine, heyecanı yüksek Amerikan filmleri gibi canlı olarak izletildi” diyen Aslan, vali ve Ankara emniyet müdürünün istifasını istedi.
Hükümetin emekçilere saldırmasının altında yatan nedenin, emekçilerin birleşerek mücadele etme eğilimi olduğunun altını çizen Aslan, “İnsanca bir yaşam, grevli-toplusözleşmeli sendika hakkı için 1 Mayıs’ta örgütlü-örgütsüz bütün emekçilerle alanlara çıkacak, 26 Mayıs’ta genel grevde olacağız; AKP’nin giderek büyüyen kabusu olmaya devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Maden lobileri mi, halkın çıkarı mı?

SONRAKİ HABER

KESK, 1 Mayıs ve 26 Mayıs hazırlıklarına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...