06 Nisan 2010 00:00

TTB Ebru Taş için soruşturma istedi

TTB geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta yaşamını yitiren Dr. Ebru Taş’ın eğitim hakkının engellenip engellenmediğinin soruşturulması...

Paylaş

TTB geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta yaşamını yitiren Dr. Ebru Taş’ın eğitim hakkının engellenip engellenmediğinin soruşturulması için Zonguldak Tabip Odası’nı göreve çağırdı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde görevli KBB Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ebru Taş, Zonguldak’ta arabasının uçurumdan denize yuvarlanması sonucu yaşamını yitirmiş, Taş’ın ölümünün intihar olduğu iddiasıyla savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.
TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu da, Taş’ın ölümüyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Taş’ın ölümünden duyulan üzüntü dile getirilerek, basında çıkan haberlerden, burs eğitimini almak üzere yurtdışına gidebilmek için gerekli onayın, çalıştığı kurumdan verilmediği bilgisine ulaşıldığı belirtildi. “Oysa bir hekimin kendini geliştirme, mesleğinde ilerleme fırsatlarını değerlendirme hakkı vardır. Bu hak, kendisi kadar, hizmet verdiği hastalar için de gerekli ve önemlidir” denilen açıklamada, Taş’ın eğitim hakkının engellenip engellenmediğinin güvenli bir biçimde soruşturulabilmesi için Zonguldak Tabip Odası göreve çağrıldı. (Ankara/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Dönüşüm mağdurlarından muhabirimize plaket

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...